Stjerneillusjonisten David Copperfield:

Kan bli nødt til å avsløre tryllekunst etter søksmål

Blir beskyldt for å ha skadet en mann under et stunt. Nå må stjerneillusjonisten David Copperfield forsvare seg i retten.

BLIR AVSLØRT: I dag kan stjerneillusjonisten David Copperfield bli nødt til å avsløre en av sine store tryllekunster. Foto: NTB Scanpix
BLIR AVSLØRT: I dag kan stjerneillusjonisten David Copperfield bli nødt til å avsløre en av sine store tryllekunster. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den berømte illusjonisten David Copperfield (61) er en av verdens største magikere.

Mest kjent er han som mannen som har gått gjennom Den kinesiske mur, svevde over Grand Canyon og fikk Frihetsstatuen i New York til å forsvinne.

Nå risikerer 61-åringen å måtte røpe en av sine mange tryllekunster.

Fredag kveld, norsk tid, starter rettssaken der 58 år gamle Gavin Cox har saksøkt Copperfield for et trylletriks han mener påførte ham en alvorlig hjerneskade.

Ifølge nettstedet WCPO må Copperfield avsløre et av sine kjente triks for å kunne forvare seg i retten.

Falt under stuntet

Hendelsen som Cox har saksøkt Copperfield for, strekker seg tilbake til 2013, da Copperfield holdt et show i Las Vegas foran full sal på MGM Hotel & Casino.

Blant de mange som var til stede, var Gavin Cox (58) en av 13 publikummere som ble tatt opp på scenen av den berømte illusjonisten den kvelden.

Trylletrikset, som ble kalt «det trettende trikset», gikk ikke helt som planlagt. Trikset går ut på at 13 tilfeldig valgte mennesker forsvinner fra en boks de blir plassert i på mystisk vis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer