Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Stjerneillusjonisten David Copperfield:

Kan bli nødt til å avsløre tryllekunst etter søksmål

Blir beskyldt for å ha skadet en mann under et stunt. Nå må stjerneillusjonisten David Copperfield forsvare seg i retten.

BLIR AVSLØRT: I dag kan stjerneillusjonisten David Copperfield bli nødt til å avsløre en av sine store tryllekunster. Foto: NTB Scanpix
BLIR AVSLØRT: I dag kan stjerneillusjonisten David Copperfield bli nødt til å avsløre en av sine store tryllekunster. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den berømte illusjonisten David Copperfield (61) er en av verdens største magikere.

Mest kjent er han som mannen som har gått gjennom Den kinesiske mur, svevde over Grand Canyon og fikk Frihetsstatuen i New York til å forsvinne.

Nå risikerer 61-åringen å måtte røpe en av sine mange tryllekunster.

Fredag kveld, norsk tid, starter rettssaken der 58 år gamle Gavin Cox har saksøkt Copperfield for et trylletriks han mener påførte ham en alvorlig hjerneskade.

Ifølge nettstedet WCPO må Copperfield avsløre et av sine kjente triks for å kunne forvare seg i retten.

Falt under stuntet

Hendelsen som Cox har saksøkt Copperfield for, strekker seg tilbake til 2013, da Copperfield holdt et show i Las Vegas foran full sal på MGM Hotel & Casino.

Blant de mange som var til stede, var Gavin Cox (58) en av 13 publikummere som ble tatt opp på scenen av den berømte illusjonisten den kvelden.

Trylletrikset, som ble kalt «det trettende trikset», gikk ikke helt som planlagt. Trikset går ut på at 13 tilfeldig valgte mennesker forsvinner fra en boks de blir plassert i på mystisk vis.

Ifølge Las Vegas News skal 58 år gamle Cox ha falt og slått hodet kraftig. Fallet resulterte i en alvorlig hjerneskade, og ei forstuet skulder.

Saken fortsetter under:

I OSLO: David Copperfield holder show i Oslo Spektrum i 1997. Foto: NTB Scanpix
I OSLO: David Copperfield holder show i Oslo Spektrum i 1997. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det som skjedde, var at Mr. Cox ikke visste hva han skulle gjøre, og som et resultat av hvordan illusjonen ble utført, falt han og ble alvorlig skadet, uttalte advokaten til Cox, Benedict Morelli, til Las Vegas News.

Må forklare trikset

Dette blir første gang Copperfield uttaler seg om hendelsen, som skal ha skjedd for fire år siden.

Ifølge WCPO er utvelgelsen av juryen i gang, og Cox' forsvarer ønsker at Copperfield stiller i vitneboksen for å forklare hvordan tryllekunsten var ment å fungere.

Gjennom sin 36 år lange karriere har Copperfield nok av triks på lur, men aldri før har han avslørt framgangsmåten bak illusjonene.

Mange norske fans

Copperfield har flere ganger holdt show i Norge. Hans aller første besøk var i 1997 i Oslo Spektrum. Flere nordmenn hadde allerede et godt forhold til ham. Copperfield underholdt nemlig mange norske seere på NRK flere lørdager i beste sendetid på 90-tallet.

Det var stor spenning om hvorvidt Copperfield kom til å ta med seg sin forlovede til sitt første norgesbesøk. Det viste seg at det gjorde han ikke.

På den tida var han nemlig forlovet med supermodellen Claudia Schiffer (47).

Ble dumpet av modellkjæreste

To år seinere startet ryktene å svirre rundt det mye omtalte paret, og flere hevdet at Schiffer hadde dumpet Copperfield til fordel for en annen.

I september i 1999 bekreftet Schiffer det mange hadde trodd da hun ble observert med milliardærarvingen Tim Jefferies på en båtferie i Middelhavet - bare uker etter at hun hadde gjort det slutt med Copperfield.

POPULÆRT PAR: David Copperfield og supermodell Claudia Schiffer var et populært par på 90-tallet. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRT PAR: David Copperfield og supermodell Claudia Schiffer var et populært par på 90-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De kysset lidenskapelig, og sto tett sammen i enden av båten, sa en turist til den engelske avisa The Sun, den gang.

Forholdet mellom Schiffer og Jefferies, som blant annet har vært sammen med Kylie Minogue og Elle McPherson, tok imidlertid slutt året etter.

I dag er Copperfield gift med motedesigneren Chloe Gosselin. Schiffer på sin side har funnet lykken med Matthew Vaughn (47).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling