ANNERLEDES VICTORIADAG: Victoriakonserten under kronprinsesse Victorias bursdag blir uten betalende publikum i år. Her fra fjorårets feiring. Foto: NTB scanpix
ANNERLEDES VICTORIADAG: Victoriakonserten under kronprinsesse Victorias bursdag blir uten betalende publikum i år. Her fra fjorårets feiring. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kronprinsesse Victoria:

Kan bli utestengt fra egen bursdagsfeiring

Victoriadagen avviker fra tradisjonen grunnet coronapandemien. Blant annet blir det knapt publikum under den årlige konserten.

Publisert

Hvert år feires prinsesse Victorias bursdag på storslagent vis på Öland i Sverige. 14. juli har fått navnet Victoriadagen etter prinsessa, og helt siden tronarvingen var to år har feiringen funnet sted.

I år blir det imidlertid annerledes. Victoriakonserten - hvor en rekke kjente og folkekjære artister opptrer - blir nemlig holdt uten betalende publikum, skriver Expressen.

Avisa skriver at arrangøren i en pressemelding opplyser om at den tv-sendte konserten skal gjennomføres med et fåtall inviterte gjester.

Veit ikke om prinsessa kan delta

Arrangementsansvarlig, Stephan Rimér, sier til avisa at de håper prinsessa kan være til stede, selv om de ikke kan slå det fast på nåværende tidspunkt.

- Det er utgangspunktet, men ingen veit noe akkurat nå. Vi regner med å fortløpende kunne komme med nyheter de kommende ukene, alt ettersom reglene for sommeren bestemmes, sier han.

Hvordan resten av arrangementet blir, er også usikkert.

PÅ KRYKKER: Her hopper den svenske prinsessa rundt på krykker. Det var på nyåret at prinsesse Estelle (7) brakk beinet under en skiferie i Alpene. Video: Instagram/@gen.pep Vis mer

Det svenske kongehuset har foreløpig ikke uttalt seg om kronprinsessa kommer til å være der under feiringa.

Victoriadagen - med de påfølgende Victoriadagene i uka som følger, har i årevis vært en folkefest for svenskene. Tusenvis av svensker møter opp under prinsessas bursdagsfeiring for å synge for henne, samt gi henne gaver.

Prinsesse Victoria hilser deretter på de oppmøtte og takker dem, noe som kan ta opp mot tre timer vanligvis. I anledning hennes 40-årsdag ble det ekstra stor interesse for arrangementet. Da opptrådte også norske Marcus & Martinus - med en egen låt skrevet for prinsessa.

Bryter tradisjon

Informasjonssjef i det svenske kongehuset, Margareta Thorgren, har tidligere uttalt til Svensk Dam at den over 40 år lange tradisjonen blir brutt grunnet pandemien.

- Det kommer ikke til å bli en tradisjonell feiring, slik vi er vant til. Kronprinsesse Victoria kommer til å bli feiret, men vi ser på mulighetene, sa hun i april.

Det er også usikkert om prinsesse Madeleine har mulighet til å overvære søsterens bursdagsfeiring. Hun bor nemlig i USA med ektemannen Chris O'Neill og deres tre barn, og er for tida strandet i Florida grunnet reiserestriksjoner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer