Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kevin Vågenes om «Jul i Blodfjell»-suksessen:

«Kan du bare bruke fem minutter på å spille inn bryllupshilsen som den og den karakteren?»

«Jul i Blodfjell» har virkelig gjort komiker og skuespiller Kevin Vågenes til allemannseie.

POPULÆR: Kevin Vågenes spiller flere karakterer i «Jul i Blodfjell», og har fått stor oppmerksomhet for det. Nå snakker han om fankaoset. Foto: Discovery
POPULÆR: Kevin Vågenes spiller flere karakterer i «Jul i Blodfjell», og har fått stor oppmerksomhet for det. Nå snakker han om fankaoset. Foto: Discovery Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige helg kunne tv-seerne følge avslutningen av den suksessrike julekalenderen «Jul i Blodfjell» på TVNorge, som i løpet av desember måned ble særs populær.

Humor blandet med god, gammeldags krim har benket tusenvis foran skjermen. Det er heller ikke til å stikke under stol at stjernelaget som spiller i serien trolig har noe med saken å gjøre.

Atle Antonsen (48) og Trond Fausa Aurvåg (45) står igjen som et par av ensemblets mer meritterte skuespillere, mens Kevin Vågenes (31) kan sies å være et friskt pust.

Komikeren spilte hele tre ulike karakterer i kalenderen, som spiller opp under populariteten han har fått gjennom serier som «Kollektivet» på TV 2 og «Parterapi» på NRK.

IKKE FOR BARN: Her er en smakebit på TVNorges nye julekalender «Jul i Blodfjell». Video: TVNorge Vis mer

- Knivstikking

Da Dagbladet møtte Kevin Vågenes til en prat like før jul, kunne han fortelle at det har vært overraskende få rare henvendelser eller negative tilbakemeldinger. Én hendelse har imidlertid klistret seg fast hos den blide komikeren.

MOROMANN: Kevin blir ofte stoppet på gaten av fans, og får hele tiden meldinger og forespørsler i sosiale medier. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MOROMANN: Kevin blir ofte stoppet på gaten av fans, og får hele tiden meldinger og forespørsler i sosiale medier. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- I går, på butikken, var det en jente på sikkert åtte år som var med bestemoren i 60-årene. Jeg så at de begynte å hviske og tiske borte ved frukten. Da vi sto i kassa sa bestemoren: «Jeg vil bare si at vi ser på begge to, både barnebarnet mitt og jeg». Det er veldig gøy at en voksen dame og et barnebarn kan se på det sammen, sier han fornøyd, før han retter litt på seg selv:

- Jeg håper jo ikke at en åtteåring ser på knivstikking hver dag, sier han og ler.

Sett bort fra at folk stopper ham på gata, får han en god del henvendelser i sosiale medier. Folk er gale etter 31-åringen, og på Facebook renner det ofte inn meldinger.

«JUL I BLODFJELL»: Fra høyre Atle Antonsen, Jon Øigarden, Lene Kongsvik, Kevin Vågenes, Trond Fausa Aurvåg og Ine Jansen. Foto: Anita Arntzen / TVNorge
«JUL I BLODFJELL»: Fra høyre Atle Antonsen, Jon Øigarden, Lene Kongsvik, Kevin Vågenes, Trond Fausa Aurvåg og Ine Jansen. Foto: Anita Arntzen / TVNorge Vis mer

- Jeg får skuffende få rare meldinger, men jeg får veldig mange «Kan du bare bruke fem minutter på å spille inn bryllupshilsen som den og den karakteren?». Og det tar jo litt tid å bli den karakteren, så det er litt vanskelig, sier Vågenes.

Selv om det tidvis kan bli mye på komikeren, har han likevel lyst til å svare alle som har tatt seg bryet med å sende ham melding. Da kommer juleferien godt med.

- Jeg tenkte at jeg skal ta en dag nå i jula og svare masse fine folk som har skrevet melding, men man rekker ikke alltid å være så hyggelig som man ønsker å være, innrømmer han.

ALLSIDIG: Kevin har fått spesielt stor oppmerksomhet for sine kvinnelige karakterer. Foto: Disocvery
ALLSIDIG: Kevin har fått spesielt stor oppmerksomhet for sine kvinnelige karakterer. Foto: Disocvery Vis mer

Holdt sykdommen hemmelig

I 2015 ble Kevin Vågenes tildelt den gjeve Komiprisen, og over sosiale medier får han sine nærmere 70 000 følgere til å le med sine elleville innlegg og videoklipp hver dag.

I et intervju med VG Helg tidligere i desember, kunne 31-åringen imidlertid avsløre at hverdagen ikke alltid er like humorfylt og lykkelig.

- Jeg har hatt spiseforstyrrelser over lang tid, til og fra gjennom ti år, fortalte den populære komikeren til avisen.

Han la til at han flere ganger har vært langt nede. I 2015 nådde han bunnen, og da han ble tildelt «Komiprisen» klarte han heller ikke å være glad. ​

BRUTALE BILDER: Det gikk skikkelig galt for Kevin Vågenes (29) da han ble med «På tur med Dag Otto». Her er den mye omtalte hendelsen, som viser hvordan komikeren brakk ryggen i skibakken. Video: TV 2 Vis mer

- Det nesten ingen visste på det tidspunktet, var at det akkurat da var helt svart inni meg. Jeg jublet da jeg fikk prisen. Men jeg klarte ikke å kjenne glede, røpet han.

Grunnen til at Kevin Vågenes velger å åpne opp om utfordringene sine nå, er for å sette fokus på problemet. Han mener det er mange som har det akkurat som han - med en konstant uro i kroppen. ​

- Spiseforstyrrelser er fortsatt tabubelagt, særlig når du er mann. Derfor tror jeg det er viktig at også gutter snakker om det, sa han til avisa.

Spiseforstyrrelser er imidlertid ikke det eneste Vågenes har holdt for seg selv.

Allerede som 14-åring forsto Kevin at han var homofil, men ikke før ti år seinere turte han å stå frem.

- Jeg var veldig ung når jeg skjønte at jeg kanskje ikke er som alle andre. Men i mange år forsøkte jeg å legge lokk på det og ikke tenke på det, så det tok lang tid å akseptere det selv, fortalte han i et intervju med Her og Nå i 2011.​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!