Kan en musikkvideo bestå av ansiktsuttrykket til Kirsten Dunst i 3.39 minutter?

Ja, ifølge R.E.M. er det en god idé.

(Dagbladet): Du er ganske dristig når du lager en musikkvideo hvor det ikke skjer noe som helst i løpet av tre minutter og 39 sekunder. Den er til og med i svart/hvitt.

R.E.M. føler kanskje at de ikke akkurat har så mye å tape, etter at de for fem uker siden offentliggjorde at de gir seg.

I videoen ser skuespiller Kirsten Dunst beskjedent ned, hun kveler latter, drar seg litt i håret, smiler og ler. Og avslutter med å mime et ord eller to som vel bare leppelesere kan tyde. Ifølge E Online sier hun «it's amazing».

To varianter Det siste R.E.M. gjør er å gi ut et samlealbum, som også skal bestå av tre nye låter.

«We All Go Back To Where We Belong» er en av de nye sangene og på torsdag ble videoen sluppet. Å kalle den et mesterstykke er kanskje å dra det litt langt - men spesiell, det er den. Du blir fanget av den, og venter hele tida på neste ansiktsutrykk. Definitivt den rake motsetningen til tullevideoen de lagde til «Shiny Happy People» i 1991.

Og R.E.M. har faktisk laget to varianter. En med Kirsten Dunst og en med poeten og kunstneren John Giorno.

Videoene er tatt opp med et stasjonært kamera, og det eneste som skjer er at Dunst og Giorno endrer ansiktsutrykk innimellom.

- Å jobbe med Kirsten og John er en drøm jeg har hatt siden vi spilte inn låta, og deres bidrag kompletterer sangen for meg, sier vokalist Michael Stipe til bandets hjemmeside.

15. november Albumet «Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage, 1982-2011» vil inneholde 40 låter fra bandets 31 år lange karriere.

Den amerikanske slippdatoen er satt til 15. november.

R.E.M. hadde følgende melding til fansen kvelden de annonserte at siste låt er spilt inn:

- Vi har alltid vært et band i ordets rette betydning. Brødre som tvers gjennom elsker og respekterer hverandre. Vi følger oss på en måte som pionerer, for det er ingen ulyder her, ingen krangler og heller ikke noen advokater involvert. Vi tok denne avgjørelsen sammen. Det bare føles riktig å gjøre dette nå, sa Stipe.

EN DRØM: Michael Stipe sier han hadde en drøm om å lage vieoen til «We All Go Back To Where We Belong» på denne måten, og da ble det sånn. Foto: JÖRG KOCH/DDP/AFP
EN DRØM: Michael Stipe sier han hadde en drøm om å lage vieoen til «We All Go Back To Where We Belong» på denne måten, og da ble det sånn. Foto: JÖRG KOCH/DDP/AFP Vis mer