PRISNOMINERT: For omlag en måned siden ble Alexander Rybak kåret til årets spellemann. Nå kan han vinne tre priser til i Russlands svar på Grammy awards, som første utlending. Foto: Eirik Helland Urke
PRISNOMINERT: For omlag en måned siden ble Alexander Rybak kåret til årets spellemann. Nå kan han vinne tre priser til i Russlands svar på Grammy awards, som første utlending. Foto: Eirik Helland UrkeVis mer

Kan få Russlands svar på Grammy

Alexander Rybak nominert til tre priser - kan bli årets beste mannlige artist i Russland.

|||Alexander Rybak kan ta hjem den gjeveste prisen i Russlands største musikkbegivenhet, «Muz-TV».

Den norske MGP-kongen har hatt stor suksess i Russland det siste året, og kan som første utenlandske artist stikke av med hele tre priser i konkurransen.

Rybak er nominert til prisene: beste mannlige artist, beste soundtrack, tittelmelodien «Superhero» i filmen «Black Lightning», og for beste gjennombrudd, ifølge Rybaks facebookside.

80 millioner tv-seere- Dette er showet der de aller største stjernene i showbiz og musikkbransjen er til stedet. Det er den største musikkbegivenheten på russisk jord, sier Marit Ingvill Sande, ved den norske ambassaden i Moskva og legger til:
- Jeg tror ikke nordmenn forstår hvor stor Alexander Rybak er her. Han blir regnet som russisk og musikken hans selges som russisk popmusikk.

Ifølge mangementet til Rybak er det første gang en utenlandsk artist er nominert i Russlands svar på Grammy awards.

- Vi fikk vite det gjennom Universal i går. De synes det er helt enormt, og en stor mulighet for Alexander i Russland fremover. Det er den største anerkjennelsen en artist kan få i Russland, sier medieansvarlig for Rybak, Kjell Arild Tiltnes.

For Eurovision-vinneren som er vant med et stort publikum, blir det neppe en utfordring hvis han må opp på scenen å ta imot prisene 11. juni, når seremonien arrangeres i olympiahallen i Moskva. 

Da Rybak vant fjorårets finale i Moskva fikk 120 millioner seere det med seg. Om han vinner en av de gjeve musikkprisene, venter et nesten like stort publikum. «Muz-TV» når nemlig ut til 80 millioner mennesker og kan sees i flere enn 700 byer.

Blir trukket fremIfølge «Muz-TV» tok det en måned med hardt arbeid for å kommer frem til de nominerte, og Alexander Rybak er en av fem som blir trukket frem som de gjeveste kandidatene.

De skriver på sine nettsider at en av de viktigste prisnominasjonene er årets gjennombrudd, hvor Rybak er nominert.

I løpet av det siste året har Alexander Rybak holdt titalls konserter og vært med på mange russiske events og to turneer i Russland er allerede planlagt til høsten.

- Han er enormt populær i Russland. Bakgrunnen hans som hviterusser og nordmann har tydelig gjort sitt til at russerne har blitt så glad i han, sier Tiltnes og legger til:

- Jeg tror at han har store sjanser til å vinne en eller flere priser, fordi prisvinnerne stemmes frem av folket. Daglig mottar han fanpost og gaver fra russiske fans spesielt, så dette tror vi kan gå veien.

11. februar i år ble Alexander Rybak kåret til «The international russian 2009», og fikk overrakt prisen av ordføreren i Moskva.