VANT: Erin O'Flahrety er åpent lesbisk og ble kåret til Miss Missourri. Det er historisk. Foto: NTB scanpix
VANT: Erin O'Flahrety er åpent lesbisk og ble kåret til Miss Missourri. Det er historisk. Foto: NTB scanpixVis mer

Kan få sin første lesbiske Miss America

Ble kåret til Miss Missouri.

(Dagbladet): I disse dager arrangeres det missekonkurranser i samtlige stater i USA. Målet er å finne den respektive statens konkurrent til den nasjonale finalen, Miss America.

Den store skjønnhetskonkurransen har vært arrangert siden 1921.

Vinneren blir kåret av en jury, og deretter sendt til den store, internasjonale Miss World-finalen.

Delstaten Missouri hadde sin finale i går. Vinneren ble 23 år gamle Erin O'Flaherty, som med sin seier skapte historie. Hun er nemlig delstatens første åpent lesbiske vinner.

Fokuserer på andre ting

Det betyr at hun representerer hjemstaten i den nasjonale Miss America-finalen, som arrangeres 11. september i Atlantic City, og kan bli den første åpent lesbiske Miss America-vinneren.

Ifølge Pink News, ei nettavis for homonyheter, ble hun henrykt da seieren var et faktum.

- Jeg svever på skyene over å ha vunnet. Jeg vet ikke om jeg hadde planer om å bli den første (lesbiske vinneren, journ anm.), men det er jeg, sier hun.

O'Flaherty kom ut av skapet som 18-åring, og har dedikert seg til veldedige organisasjoner som vil forebygge selvmord. Hun har andre brannfakler også.

- Fokuset mitt det kommende året vil ikke være at jeg er lesbisk, sier hun.

Missedronning sto fram

Dette er ikke første gang ei missedronning skaper overskrifter på grunn av seksuell legning. I 2014 valgte en spansk missedronning å stå fram som lesbisk.

Patricia Yurena Rodriguez, som ble kåret til Miss Spania både i 2008 og i 2013, la ut en rekke bilder av henne og jentekjæresten på Instagram.

Rodriguez gikk med det inn i historiebøkene som tidenes første åpent homofile missedronning.

Hun angret aldri på avgjørelsen, på tross av enkelte negative kommentarer under bildene på Instagram. Siden da har hun delt flere bilder av kjæresten med sine 76 000 følgere.