Kronprinsparet:

- Kan ikke sammenlignes

Det norske folk får et eksklusivt innblikk i hverdagen til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

PÅ TV: Seerne inviteres med på kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits arbeidsdager. Foto: Jan Langhaug / NTB
PÅ TV: Seerne inviteres med på kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits arbeidsdager. Foto: Jan Langhaug / NTB Vis mer
Publisert

Lørdag får det norske folk bli enda bedre kjent med kronprins Haakon (50) og kronprinsesse Mette-Marit (50) gjennom dokumentarserien «Kronprinsparet - vårt Norge».

Gjennom kronprinsparets eget perspektiv får seerne for første gang se hvordan de forbereder seg til fem turer i Norge som en del av parets 50-årsfeiring.

INNBLIKK: Haakon og Mette-Marit har latt et kamerateam følge dem over tid. Foto: The Oslo Company/TV 2.
INNBLIKK: Haakon og Mette-Marit har latt et kamerateam følge dem over tid. Foto: The Oslo Company/TV 2. Vis mer

- Naturlig

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle er blant de som har sett dokumentarseriens første episode.

- Jeg har sett første episode, og likte den. Kronprinsparet framstår naturlige og avslappet, og jeg tror folk kommer til å like det. Kanskje spesielt å se tonen mellom de to. Dessuten får man jo et innblikk i hvordan de jobber når de reiser rundt i Norge, og blir kjent med en del nordmenn som deler sine historier, sier hun til Dagbladet.

Kongehuseksperten synes det er positivt at det norske folk får bli bedre kjent med landets kommende konge og dronning.

Kronprins Haakon syklet til fra Skaugum til Slottet. Vel framme, med hjelm på hodet, møter han oppmøtt presse. Video: NTB Vis mer

- Jeg tenker at det er helt naturlig at det kommer slike dokumentarer - og bøker - i forbindelse med store jubileer. Kronprinsparet fylte jo 50 år i år.

TOMMEL OPP: Se og Hørs kongehusekspert forteller at hun likte første episode av serien. Foto: The Oslo Company/TV 2.
TOMMEL OPP: Se og Hørs kongehusekspert forteller at hun likte første episode av serien. Foto: The Oslo Company/TV 2. Vis mer

I seinere tid har vi blitt bedre kjent med flere av medlemmene av kongefamilien. Prinsesse Märtha Louise (52) har hatt sin egen realityserie på TV 2, «Märtha», og er for tida aktuell med «Jaget». Døtrene Maud Angelica (20) og Leah Isadora Behn (18) har deltatt i hver sine realityserier, «Powerwomen» og «Kokkeskolen». Sistnevnte har også medvirket i «Kjendis AS».

Med kronprinsparets nye serie er dermed om lag hele familien å se på skjermen.

- Hva tenker du om denne utviklingen?

- Jeg synes ikke dette kan sammenliknes med de type programmer prinsesse Märtha Louise og hennes barn deltar i, som jo er realityshow. Men så har ikke de en offisiell rolle de skal forvalte heller, mener Vagle.

DANSEFOTEN: Det ble både kenyansk dans og bekledning da kronprins Haakon var på statsbesøk i Kenya denne uka. Video: Swedish press agency. Vis mer

Grundig sikkerhetsklarert

Det var allerede i mars at Dagbladet kunne avsløre at kronprinsparet ville få sin egen TV-serie. I april ble det bekreftet at serien ville komme på TV 2 i løpet av høsten 2023.

Serien ble lagd i anledning at både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit fylte 50 i sommer, og seerne får blant annet ta del i den store 50-årsmarkeringen på Slottet den 25. august.

NORGE RUNDT: I sommer reiste kongefamilien i Norge med kongeskipet. Her fra Vardø. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NORGE RUNDT: I sommer reiste kongefamilien i Norge med kongeskipet. Her fra Vardø. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Ved flere anledninger i år har det blitt lagt merke til at paret ble fulgt av TV-crew som har vært langt tettere på paret enn andre fotografer.

TV-crewet som fulgte dem skal derfor ha blitt grundig sikkerhetsklarert i forbindelse med opptakene. Dette fordi produksjonsteamet jobbet nærmere de kongelige enn noen andre.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, har tidligere uttalt i en pressemelding at hun gleder seg til å vise den eksklusive serien til publikum.

- I denne serien kommer seerne sjeldent tett på kronprinsparet, og får se ting fra kronprinsparets eget perspektiv, uten en offisiell og formell form. Seerne blir dermed kjent med kronprinsparet på en måte vi ikke har sett før. Og ikke minst får publikum ta del i den store 50-årsmarkeringen som skjer seinere i sommer, så dette er det bare å glede seg til, sa Haldorsen da nyheten ble kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer