Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Silje Norendal om kjæresten:

- Kan ikke sippe over at jeg savner ham

Snowboardkjøreren Silje Norendal deler sine beste tips for avstandsforhold.

AVSTANDSFORHOLD: Snowboardkjører Silje Norendal og ishockeyspilleren Alexander Bonsaksen lever i et avstandsforhold. Her deler Norendal sine beste tips til andre i samme situasjon. Video: Marie Røssland Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Silje Norendal (23) har lenge markert seg som en av landets fremste snowboardkjørere. Hun har ikke bare gjort det stort i Norge, men også internasjonalt er 23-åringen i verdenstoppen.

Under Norway Cups kjendiskamp tidligere denne uka, hadde Norendal imidlertid byttet ut snowboardstøvlene med fotballsko. Publikum fikk dermed observere 23-åringen i en litt annen setting enn man vanligvis er vant til å se henne.

Til tross for at Norendal gledelig stilte opp på verdikampen, avslørte idrettsstjerna overfor Dagbladet at hun ikke er særlig fotballinteressert. Likevel hadde 23-åringen god innsikt i betydningen av essensielle fotballuttrykk som hat-trick og offside.

- OFFSIDE...?: Tidligere denne uka var det duket for kjendiskamp på Norway Cup. Her blir spillerne grillet i sine fotballkunnskaper, noe det hos enkelte mangler litt av. Video: Henriette Eilertsen / Marie Røssland Vis mer Vis mer

Utfordringer

Som profesjonell snowboardkjører tilbringer 23-åringen mange døgn på reisefot i løpet av et år, og store deler av tida bor hun i USA. Men når Norendal kommer hjem, er det kjæresten, ishockeyproffen Alexander «Bonsa» Bonsaksen (30), som står i fokus.

Selv om et langdistanseforhold kan by på utfordringer, deler snowboardstjerna gjerne sine tips for hvordan man kan best kan håndtere en slik situasjon.

  • Se video øverst i artikkelen.
HEKTA?: Erna Solbergs lag slo Siv Jensens lag under den tradisjonsrike kjendiskampen på Norway Cup. I gledesrusen så det ut til at Solberg hadde fått seg en ny hobby. Video: Marie Røssland / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer Vis mer

Til Dagbladet forteller 23-åringen at hun og kjæresten begge har et ønske om å satse fullt på karrieren mens de fortsatt har muligheten.

- Vi ser ikke hverandre så mye, men det er bare sånn det er.

- Vi har begge muligheten som toppidrettsutøvere nå, og vi tar den mens vi har den, legger hun til.

Norendal legger ikke skjul på at begge er innstilt på at de må tilbringe mye tid borte fra hverandre.

- Jeg kan ikke sitte å sippe over at jeg savner ham, det gjør ikke situasjonen noe bedre, sier snowboardstjerna.

- Flyttet sammen

Norendal og «Bonsa» forelsket seg mens de begge trente på Olympiatoppen i 2013, og har vært kjærester siden den gang.

I fjor høst ble det kjent at sportsparet ville ta forholdet et skritt videre.

KJÆRESTER: Silje Norendal er kjæreste med ishockeyproffen Alexander Bonsaksen. Paret har et avstandsforhold, men nå gir Silje sine beste tips for å takle situasjonen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
KJÆRESTER: Silje Norendal er kjæreste med ishockeyproffen Alexander Bonsaksen. Paret har et avstandsforhold, men nå gir Silje sine beste tips for å takle situasjonen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- De skal flytte inn sammen, bekreftet eiendomsmekleren Caroline Ringså Ask fra Proaktiv Briskeby til Se og Hør i september.

Selv om duoen offisielt er blitt samboere, har de fortsatt måtte belage seg på mye alenetid. Mens hun reiser verden rundt med snowboardlandslaget, er han hockeyproff i Tappara i Finland.

I mars i fjor fortalte Norendal at hun alltid har med seg landslagsdrakta til kjæresten på reiser.

Hun fortalte også at de har daglig kontakt via telefon og Skype.

- Vi holder oss oppdatert på hva som skjer i hverandres liv. Skal et avstandsforhold funke, må vi være flinke til å inkludere hverandre.

Vant X Games

Silje Norendal har allerede oppnådd mye i karrieren som snowboardkjører, og har vunnet den gjeve konkurransen X Games fire ganger. Da konkurransen kom til Oslo i 2016, måtte 23-åringen imidlertid stå på sidelinja.

Hun brakk nemlig armen like før, og var derfor ikke i stand til å konkurrere. Likevel fikk hun sin revansj da X Games på ny ble arrangert i Norge tidligere i år.

GULL: Silje Norendal tok gull i Big Air-konkurransen i X Games på hjemmebane tidligere i år. Foto: NTB scanpix
GULL: Silje Norendal tok gull i Big Air-konkurransen i X Games på hjemmebane tidligere i år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Jenta fra Kongsberg misset under slopestyle-delen av X Games på Hafjell og endte på sisteplass, men dagen etter hentet hun hjem seieren i Big Air-konkurransen.

Da hun tok sitt tredje gull i X Games i 2015 holdt ikke Bonsaksen igjen på lovordene om kjæresten.

- Når hun får til dette som sistemann på start, viser det at Silje har vokst siden nedturen i Sotsji. Hun har tatt lærdom av den og blitt sterkere mentalt, sa han til VG den gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!