Carrie Fisher

Kan ikke slå fast dødsårsaken til «Star Wars»-stjerna Carrie Fisher

Det er konklusjonen til rettsmedisineren i Los Angeles.

DØD: Skuespiller Carrie Fisher gikk bort tredje juledag. For mange var Fisher med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars». Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Star Wars»-stjerna Carrie Fisher døde av søvnapné i en kombinasjon med flere andre faktorer, uten at det er mulig å slå fast hovedårsak.

Det er konklusjonen i pressemeldingen fra rettsmedisineren i Los Angeles. Det har ikke vært mulig å avgjøre hva som direkte forårsaket Fishers død.

Søvnapné er et syndrom der man får åndedrettsstopp eller -reduksjon på ti sekunder eller mer minst ti ganger i timen i snitt under søvn, men det nevnes også at Fisher tok flere medisiner, uten at etterforskerne har kunnet si om det bidro da hun døde.

Fisher døde 27. desember, bare noen dager etter at hun lillejulaften fikk hjerteinfarkt på et fly på vei fra London til Los Angeles, 15 minutter før landing. 60-åringen ble lagt inn på intensivavdeling ved et sykehus i Los Angeles, der hun døde fire dager senere.

Rettsmedisinerne bak pressemeldingen ville ikke svare på hvorvidt en full obduksjonsrapport er tilgjengelig.

Fishers bror, Todd Fisher, sier han ikke er overrasket over at de ikke har fått klare svar, at familien ikke ville ha en obduksjon og at de ikke føler at noe nytt er kommet fram. Det var kjent at søsteren hadde diagnosen bipolar lidelse og slet med stoff – og medisinmisbruk.

Fisher er mest kjent for sin rolle som prinsesse Leia i «Star Wars»-filmene, men også som datter av filmstjernen Debbie Reynolds. Reynolds døde dagen etter datteren.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer