Jeffrey Epstein

Kan ikke tvinge prins Andrew

USA kan neppe tvinge britiske prins Andrew til samarbeid i etterforskningen av avdøde Jeffrey Epstein, og prinsens advokater bør heller ikke tillate det.

KAN IKKE TVINGES: Eksperter mener USA ikke kan tvinge prins Andrew til å vitne om Jeffrey Epstein. Foto: REUTERS/Ben Stansall/File Photo
KAN IKKE TVINGES: Eksperter mener USA ikke kan tvinge prins Andrew til å vitne om Jeffrey Epstein. Foto: REUTERS/Ben Stansall/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er vurderingen fra jusseksperter nyhetsbyrået AP har snakket med i forbindelse med saken der påtalemyndigheten i USA forsøker å få den britiske prinsen i tale om hans forhold til den avdøde milliardæren. De går langt i å si at prinsen aldri mer kan dra til USA.

– Det ville være en feil av forbløffende proporsjoner av ham å noensinne komme til USA, sier Rob Feitel, en tidligere advokat for føderal påtalemyndighet som nå er privatpraktiserende.

– Det vil sannsynligvis også være feil av ham å møte amerikanske påtalemyndigheter og avgi en uttalelse, legger han til.

Katastrofal TV-opptreden

Prins Andrews venn over lang tid, Jeffrey Epstein, var siktet for menneskehandel og overgrep mot flere unge jenter og kvinner da han ble funnet død i en fengselscelle i New York i august i fjor.

FBI har bedt britiske myndigheter om adgang til å stille spørsmål til prins Andrew i Epstein-etterforskningen.

Menneskerettsadvokat Ron Kuby har liten tro på samarbeid fra Andrews side etter prinsens «katastrofale» TV-opptreden i fjor.

– Alle som lurte på om det ville være best for ham eller ei å samarbeide og bare legge dette bak seg, forandret syn på det etter å ha sett ham på TV. Jeg mener, det er en grunn til at fyren nå bare blir sett og ikke hørt, sier Kuby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer