I NORGE:  Anna Anka lader opp batteriene til årets «Skal vi danse». I mens kjemper advokaten hennes i USA for at hun skal få beholde retten til sine to barn. Foto: Lars Eivind Bones
I NORGE: Anna Anka lader opp batteriene til årets «Skal vi danse». I mens kjemper advokaten hennes i USA for at hun skal få beholde retten til sine to barn. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Kan miste barna

Anna Anka er i Norge for å danse. I Los Angeles kjemper eksmennene om retten til hennes barn.

For tre uker siden dro Anna Anka fra Los Angeles for å lade opp til årets «Skal vi danse». Igjen i LA er begge barna hennes.

Men mens Hollywoodfruen forbereder seg til årets sesong av dansekonkurransen, står hun midt opp i det som trolig er hennes livs drama. Til nå har hun og de to eksmennene delt omsorgsretten for de to smårollingene. Nå krever fedrene hel foreldrerett.

Datteren Elli (9) og sønnen Ethan (6) som hun har henholdsvis med sine sine to eksmenn, bor hos hver sin pappa når Anna Anka er her.

- Jeg skulle egentlig vært i domstolen i går. Jeg har sagt til min advokat at jeg kan ikke dra hjem på grunn av påstander jeg mener er dumme, sier hun til Dagbladet og legger til:

- Ikke gift deg- det er Anna Ankas råd, sier hun og ler.

Det er ikke første gang Anna Anka kjemper om retten til barna sine.

Jobber for barna Etter den svært offentlige skilsmissen med eksmannen, har hun og barna flyttet for seg selv. Hun forklarer at levestandarden de to smårollingene er blitt vant til er årsaken til at hun velger å prioritere karriere.

SNART PÅ PARKETTEN:  Anna Anka er forberedt på hard konkurranse fra idrettsjerner som Rachel Nordtømme, Anders Jacobsen og artister som Stella Mwangi og Rune Larsen i årets «Skal vi danse». Anna Anka har fått Glenn Jørgen Sandaker som partner. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SNART PÅ PARKETTEN: Anna Anka er forberedt på hard konkurranse fra idrettsjerner som Rachel Nordtømme, Anders Jacobsen og artister som Stella Mwangi og Rune Larsen i årets «Skal vi danse». Anna Anka har fått Glenn Jørgen Sandaker som partner. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Fordi jeg har karriere, betyr ikke det at jeg ikke bryr meg om mine barn. Jeg er villig til å jobbe knallhardt for å opprettholde det livet de er blitt vant til. Det er uaktuelt for meg å ta en 8-16 jobb i LA, bare for at de skal ha en mamma som står klar med middagen når de kommer hjem.

Millionærekskona vedgår at hun trengte betenkningstid da hun ble spurt om å delta i det norske danseprogrammet, på grunn av barna.

- Det blir tøft å ikke se dem på lenge. Men det er jeg forberedt på. Jeg snakker med dem hver kveld og sender dem gaver for å vise at jeg er her for dem. De vet at jeg kommer tilbake veldig snart. Det er viktig å gjøre noe man trives med. Hvis ikke jeg har det bra, har heller ikke mine barn det bra. Sånt henger sammen. Det verste er at de ikke får sett hverandre mens jeg er her, sier hun.

- Kommer barna over i løpet av oppholdet?

- Nei, barna går på skolen mens jeg er her. I USA er de veldig strenge med å ta barna ut av skolen, fordi de er redd de skal bli hengende etter, forklarer hun.

Målbevisst Det er ikke usannsynlig at Anna Anka blir en av høstens store favoritter på parketten i Nydalen. Danser hun seg inn i de norske hjertene risikerer hun å være her nesten et halvt år, i og med at finalen er 12. november.

I slutten av oktober blir det avgjort om hun får beholde barna eller ikke.

SKILTE LAG:  Sangeren Paul Anka og tv-personligheten Anna Anka ble skilt i 2010. Foto: Fred Prouser/Reuters/Scanpix
SKILTE LAG: Sangeren Paul Anka og tv-personligheten Anna Anka ble skilt i 2010. Foto: Fred Prouser/Reuters/Scanpix Vis mer

- Da kan jeg være hjemme igjen. Jeg er en overlever. Hvis de tar barna fra meg, får de ta dem. Det kommer en dag da barna kommer tilbake til meg, sier Anna Anka og legger til:

- Jeg har en bra advokat, men rettsystemet i USA er så korrupt at det egentlig ikke nytter. Det det handler om er til syvende og sist hvem som har mest penger. I tillegg er jeg utlending i USA.

- Du tror altså ikke du kommer til å vinne?
- Nei, jeg har ikke sjans, sier Anna Anka til Dagbladet.

-         Det er ikke fordi man ikke elsker dem. Det er ikke fordi jeg ikke vil ha noe med dem å gjøre, men i blant er man i situasjoner, spesielt i denne businessen der man ikke kan velge hvor man vil være hele tiden. Det er viktig å gjøre noe man trives med. Hvis ikke jeg har det bra, har heller ikke mine barn det bra. Sånt henger sammen, sier Anna Anka.