Hetuginne Meghan og Thomas Markle:

Kan møte faren i retten

Thomas Markle kan bli innkalt som vitne i datteras sak mot Mail on Sunday.

I HARDT VÆR: Hertuginne Meghan har hatt et svært dårlig forhold til britisk tabloidpresse, og saksøkte i fjor høst Mail on Sunday for å ha publisert det hun mener er et privat brev. Nå kan faren ende opp med å vitne i saken. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Hertuginne Meghan har hatt et svært dårlig forhold til britisk tabloidpresse, og saksøkte i fjor høst Mail on Sunday for å ha publisert det hun mener er et privat brev. Nå kan faren ende opp med å vitne i saken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at hertuginne Meghan (38) har et heller dårlig forhold til den britiske tabloidpressen. Den siste uka har det stormet rundt henne og ektemannen prins Harry (35), etter at de valgte å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter.

Den overraskende beslutningen har blitt tett dekket i pressen, og nylig gikk Harry og broren prins William ut mot det de mente var en falsk historie i en nyhetsartikkel fra The Times - som spekulerte på forholdet mellom de to brødrene etter sjokkavgjørelsen.

Men hertugparets dårlige forhold til pressen strekker seg mye lenger tilbake enn som så. Meghan og Harry gikk nemlig til søksmål mot tabloidavisa Mail on Sunday - søsteravisa til Daily Mail - i fjor høst, etter at de publiserte et privat brev signert hertuginne Meghan.

Brevet inneholdt privat informasjon som Meghan sendte til sin far - hvor hun skal ha bønnfalt ham om å ligge unna pressen, i håp om å redde familieforholdet. Nylig gikk Daily Mail hardt ut og forsvarte den omstridte publiseringen.

Kan bli vitne

Nå kommer det også fram at hertuginnens far, Thomas Markle (75), kan bli innkalt som vitne i den bitre rettsstriden mellom dattera og avisa. Det skriver flere medier, deriblant Sky News, som har fått tilgang til rettsdokumenter i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer