Prins Harry:

Kan nektes opphold i USA

Prins Harry innrømmer bruk av narkotika.

NARKOTIKA: Prins Harry kommer med nye innrømmelser i hans kommende selvbiografi. Foto: AP/Frank Augstein/NTB
NARKOTIKA: Prins Harry kommer med nye innrømmelser i hans kommende selvbiografi. Foto: AP/Frank Augstein/NTB Vis mer
Publisert

Til tross for at prins Harry (38) har vokst opp i det som kan omtales som en svært konservativ familie var han eksperimentell med narkotika i ungdomsårene.

Prins Harry innrømmer nemlig å ha prøvd kokain som bare 17-åring. Han avslører også å ha prøvd cannabis og psykedeliske sopp.

«Selvfølgelig hadde jeg tatt kokain på den tida», skriver han i den kommende selvbiografien «Spare».

Denne innrømmelsen kan imidlertid gi store konsekvenser for prinsen som for tida er bosatt i Santa Monica, California.

Valgene prisen tok som ungdom kan i verste fall føre til at han blir nektet oppholdstillatelse i USA.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle er produsenter for den nye Nelson Mandela-inspirerte dokumentarserien «Live to Lead». Video: Netflix Vis mer

Kan få konsekvenser

- Dersom han løy i søknaden sin, bør det føre til at visumet hans blir trukket tilbake, sier immigrasjonsekspert Alberto Benítez til Telegraph, referert i Expressen.

Et av spørsmålene som personer som søker om oppholdstillatelse i landet må svare på, er om de har brukt narkotika.

- Dersom han hadde svart ærlig ville han blitt nektet opphold, sier Benítez, som jobber som professor ved George Washington-universitetet.

Prinsen antas å ha den typen visum som må fornyes etter tre år, noe som for hans tilfelle betyr i år. Dersom det stemmer at 38-åringen ikke fortalte om narkotikabruken vil det få konsekvenser, ifølge immigrasjonseksperten.

Får støtte

Dersom han løy i søknaden kan det føre til at visum blir trukket tilbake og at prins Harry blir tvunget til å forlate USA.

AVSLØRINGER: Prins Harry slipper sin selvbiografi «Spare». Der kommer det flere avsløringer. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Immigrasjonsadvokat Chrissie Fernandez sier på den andre siden at svært få nektes opphold i USA på grunn av narkotikahistorien sin, og ifølge prinsen er det nå sju år siden han brukte narkotika sist.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer