PÅ WIRELESS-FESTIVALEN:  Kanye West hadde i helga konsert på Wireless-festivalen i London, og brukte 15 minutter av sangen "Runaway" på å klage på motebransjen og storfirmaer. Foto: Joel Ryan / Invision / AP / NTB Scanpix
PÅ WIRELESS-FESTIVALEN: Kanye West hadde i helga konsert på Wireless-festivalen i London, og brukte 15 minutter av sangen "Runaway" på å klage på motebransjen og storfirmaer. Foto: Joel Ryan / Invision / AP / NTB ScanpixVis mer

Kanye brukte 15 minutter av konserten på å klage

- Ikke diskriminer meg fordi jeg er en svart mann.

Da Kanye West dukket opp som celeber stand-in for Drake på Wireless-festivalen i London lørdag, benyttet han anledningen til å klage i et kvarter under låten «Runaway».

Lang monolog Så lang tid klokket nemlig Wests harang mot moteindustrien, store selskaper og forbrukersamfunnet inn på, ifølge NME. Rapperen hadde sørget for å autotone monologen, der han spurte hvorfor folk later til å tro det er noe galt med ham eller at han er et dårlig menneske.

- Hva galt har jeg gjort, annet enn å tro på meg selv?

«Ikke var spesielt sint» Han oppmuntret det stadig mer urolige publikummet til å «tro på seg selv» og til å «bidra til verden». Litt latter vakte det da han mente han «ikke var spesielt sint». Men blid var han ikke på firmaer som Nike, Louis Vuitton og Gucci: Han ba dem «ikke diskriminer meg fordi jeg er en svart mann eller en kjendis og tro jeg ikke kan skape».

Heldigvis for publikum rakk han også å kjøre på med en hitparade av låtene sine, bivånet av blant andre Pharrell. (NTB)