Kanye West:

Kanye West: - Det er ikke noe handikap, det er «superkrefter»

Åpner opp om sin psykiske lidelse.

NYTT ALBUM: På sitt siste album som ble lansert torsdag, omtaler rapperen for første gang sin mentale lidelse. Foto: Splash News/NTB Scanpix.
NYTT ALBUM: På sitt siste album som ble lansert torsdag, omtaler rapperen for første gang sin mentale lidelse. Foto: Splash News/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har det ikke akkurat vært stille fra Kanye West (40). Artisten har stadig skapt overskrifter og furore på sosiale medier, etter å ha liret av seg en rekke kontroversielle utsagn.

På ni timer publiserte West i april blant annet 80 Twitter-meldinger hvor han beskrev Donald Trump som sin «bror». Uka etter antydet han også til nettstedet TMZ at slaveriet i USA var et «valg».

Oppførselen, kombinert med tidligere sykehusinnleggelser, har fått mange til å spekulere i artistens helse, og i et intervju i forbindelse med utgivelsen av sitt nye album «Ye» torsdag, avslører artisten at han fikk diagnosen bipolar lidelse for et drøyt år tilbake.

- Superkrefter

Det var på sitt nye album «Ye» at artisten først skal ha kommet med avsløringen om diagnosen.

Til radioverten «Big Boy», i forbindelse med lanseringen av albumet, snakket West ifølge internasjonale medier ut om det han forteller er en relativt fersk diagnose med en «mental tilstand».

- Det var først da jeg var 39 år at jeg fikk diagnosen, men det er som jeg sier på albumet; det er ikke noe handikap, det er «superkrefter».

Til radioverten skal ikke West ha navngitt lidelsen, men på låten «Yikes», fra sitt siste album, refererer artisten til bipolar lidelse.

På albumet er det også et bilde av et fjell, men påskriften «Jeg hater å være bipolar, det er fantastisk».

USAS FREMTIDIGE PRESIDENT?: Rapperen Kanye West stjal showet under årets MTV Video Music Awards da han annonserte at han vil stille som presidentkandidat i USA i 2020. Video: Reuters Vis mer Vis mer

Gjorde om albumet

I intervjuet fortalte han, ifølge Huffington Post, også at han gjorde om albumet som følge av reaksjonene etter kommentarene om slaveriet, og at han valgte å fjerne en del av materialet ettersom han forsto at enkelte emner var for sensitive til å omtale på låtene.

Han skal også ha uttalt at han føler seg «velsignet og privilegert», som kan komme tilbake etter kontroversen som oppsto etter slaveri-utsagnet.

- Tenk på menneskene som har mentale problemer, men som ikke er Kanye West, som ikke kan gå og lage et album og få det til å føles som om alt er bra igjen. Tenk på noen som gjør nøyaktig det samme som jeg gjorde på TMZ...på jobb... og mister jobben. Det er derfor gud la dette på meg da jeg var 40, sa han.

Forsvarte ektemannen

Wests mange utspill har som nevnt fått fart på spekulasjonene om at det ikke står så bra til med hans mentale tilstand, og at han kan ha vært nær ved å få et nytt sammenbrudd.

Artisten måtte nemlig avlyse flere konserter i november 2016, da han ble innlagt på sykehus.

De mange reaksjonene som kom som følge av Wests utsagn i den lange rekken av twittermeldinger, førte til at kona, Kim Kardashian (37), tok ektemannen i forsvar.

- Til mediene som prøver å demonisere ektemannen min, la meg bare si dere en ting: Det er ikke rettferdig å hevde at han har mentale problemer, bare fordi han er seg selv.

Videre spør hun om det ikke er lov til å være en tenkende sjel, uten at folk skal mistenke at han har helseproblemer. Hun hevdet også at han er forut for sin tid.

- Mental helse er ikke noe å spøke med, og mediene må slutte å bruke det så tankeløst. Ferdig snakket!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer