Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kanye West har på mystisk vis forsvunnet fra sosiale medier

Plutselig ble superstjernas Instagram- og Twitter-profil borte.

BORTE VEKK: Seint fredag kveld var Kanye Wests profil på både Instagram og Twitter borte. Foto: REUTERS/Lucas Jackson/NTB Scanpix
BORTE VEKK: Seint fredag kveld var Kanye Wests profil på både Instagram og Twitter borte. Foto: REUTERS/Lucas Jackson/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kanye West (39) har gått gjennom noen måneder med mer eller mindre merkelig oppførsel. Den eksentriske rapperen er kjent for spontane påfunn og særegne væremåte.

Av og til har det også kommet til uttrykk på sosiale medier som Instagram og Twitter, der artisten og Kim Kardashian-ektemannen ofte deler tanker og meninger relativt ufiltrert.

Men fra og med fredag kveld er ikke West lenger å finne på de sosiale nettverkene.

27 millioner følgere

Fredag kveld kan det virke som om profilene hans begge steder enten var slettet eller deaktivert. West hadde over 27 millioner følgere på Twitter, hvor han har vært aktiv med selvpromotering og annet tankegods i årevis.

E!, som også sender realityprogrammet «Keeping up with the Kardashians» der West er medvirkende, har forsøkt å nå rapperens representanter for en kommentar - uten hell.

USAS FREMTIDIGE PRESIDENT?: Rapperen Kanye West stjal showet under årets MTV Video Music Awards da han annonserte at han vil stille som presidentkandidat i USA i 2020. Video: Reuters Vis mer

Ifølge underholdningsnettstedet har West uttalt at han ikke angrer på noe han har skrevet på Twitter.

- Vi er borte om 100 år. Jeg får ikke sagt nok, sa han.

Borte fra galla

Men West har holdt en lav profil de siste månedene. I går, like etter, Twitter-kontoen var slettet, lanserte han og kona Kim Kardashian en kleskolleksjon for barn.

Mandag denne uka var han heller ikke til stede på den glamorøse MET-gallaen i New York. Dit kom Kardashian aleine.

- Han har tatt seg litt fri og elsker det virkelig, sa Kardashian til Vogue om den hjemmeværende ektemannen.

REAGERER MED VANTRO: Kanye West gikk opp på scenen og forbi Beck, som nettopp hadde vunnet prisen for årets album under søndagens Grammy-utdeling, og lot som han skulle kuppe takketalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

22. november i fjor kom beskjeden om West (39), som var aktuell med albumet «The Life of Pablo» og en omfattende turné, hadde innstilt alle konserter og var innlagt på sykehuset.

Bisarre uttalelser

Han skal ha vært innlagt for utmattelse.

Like før han ble innlagt, summet det voldsomt rundt han etter en rekke bisarre uttalelser fra scenen.

17. november avbrøt han de få låtene han fremførte på en konsert med en times prat om politikk, blant annet om at han ikke stemte ved presidentvalget og at han ville valgt Trump om han hadde stemt.

I TRUMP TOWER: Kanye West troppet opp i Trump Tower med nybleket hår tirsdag morgen. Med seg hadde musikeren et stort følge, men kona Kim Kardashian West var ikke blant dem. Video: NTB Scanpix Vis mer

19. november avbrøt han en konsert i Sacramento i California etter at han hadde kommet halvannen time for sent og bare framført tre låter.

Deretter avsluttet han showet med en ti minutter lang tirade om Beyoncé, Jay-Z, Hillary Clinton, Mark Zuckerberg og MTV. Dagen etter avlyste han i Los Angeles få timer før han skulle på scenen.

Et noe spesielt møte med daværende påtroppende president Donald Trump i desember i fjor, har West nesten ikke vært å se i offentligheten siden innleggelsen.

Nå er han heller ikke å se på sosiale medier.