Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kim Kardashian ranet i Paris

Kardashian-kostyme vekker avsky: - Smakløst

Nå svarer produsenten. 

FÅR KRITIKK: Kostymeprodusenten Costymeishs Kim Kardashian-kostyme faller ikke i god jord. Foto: Swan Gallet /WWD/ REX / Shutterstock / NTB Scanpix, Costymeish
FÅR KRITIKK: Kostymeprodusenten Costymeishs Kim Kardashian-kostyme faller ikke i god jord. Foto: Swan Gallet /WWD/ REX / Shutterstock / NTB Scanpix, Costymeish Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er bare gått litt over ei uke siden realitystjerna Kim Kardashian (35) ble brutalt overfalt og ranet i Paris.

Omtrent samtidig som 35-åringens lillesøster, Khloé Kardashian (32) gir uttrykk for at søsteren opplever hendelsen som «forferdelig traumatiserende» - overfor talkshowdronning Ellen DeGeneres - har det dukket opp et Halloween-kostyme som antakeligvis gjør alt verre.

Badekåpe, munnbind og tau

Den amerikanske kostymeleverandøren Costymeish har nemlig funnet en måte å dra kommersiell nytte av Kim Kardashians skrekkminutter i Paris.

Ut ifra detaljene som har kommet fram om marerittnatta for åtte dager siden, har nettsida utarbeidet et festantrekk med følgende innsalgstekst:

«Hun har viet livet sitt til å fremme amerikansk dekadanse, ungdommelighet og hedonisme, men hun møtte seg selv i døra, en natt i Paris - da væpnede menn bant henne, stjal smykkene og hennes sjelefred».

Kostymepakka, som selges for drøye 600 norske kroner, inneholder blant annet en badekåpe, munnbind, tau og en svart parykk.

«Smakløst»

Og selv om Kardashian ikke er nevnt med navn, trolig av juridiske årsaker, er det umulig å misforstå hva produsenten har vært inspirert av.

Nå hagler reaksjonene.

Huffington Post kaller kostymet for «smakløst», og mener Costymeish burde holdt seg for god til å spøke med Paris-ranet, uansett hva man måtte tenke om Kim Kardashian.

The Telegraph, som har overskriften «Trashy og patetisk», skriver at Costymeish får så ørene flagrer i kommentarfeltet på nettsida, der mange har latt seg provosere at antrekket.

«En livredd kvinne som er bundet og som har fått teipet igjen munnen, er aldri sexy eller morsomt. Vær så snill, ikke spre det budskapet, lyder én av kommentarene.

«Selv om hun er berømt, er hun tross alt bare et menneske som alle oss andre», skriver en annen.

- Ikke mobbing

Overfor The Time forsvarer Costymeish-sjefen, Johnathon Weeks, det kontroversielle Kardashian-kostymet.

- Ingen fortjener å gå gjennom det Kim Kardashian har opplevd, men hensikten er ikke å mobbe henne. Dette handler om popkultur og Halloween, noe kjendiser er en del av.

- Halloween skal være gøy, og av til kan latter gjøre vanskelige situasjoner lettere, sier Weeks.

Det er ikke første gang Costymeish skaper overskrifter for upassende antrekk. Nettstedet står også annet bak kostymer med navn som «Sexy Ebola Costume» og «Bruce Gender Olympian Costume», ifølge Huffington Post.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!