Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kim Kardashian ranet i Paris:

- Kardashian-ranet ser ut som en innsidejobb

Tidligere undercover-agent mener noen som står superstjerna nær kan stå bak det brutale ranet i Paris.

KVELDEN FØR: Søndag var Kim Kardashian til stede på Givenchy-visningen under moteuken i Paris, der halvsøsteren Kendall Jenner gikk på catwalken. Noen timer senere ble hun utsatt for et brutalt ran i den eksklusive leiligheten hun bodde i. Foto: Swan Gallet/WWD/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix
KVELDEN FØR: Søndag var Kim Kardashian til stede på Givenchy-visningen under moteuken i Paris, der halvsøsteren Kendall Jenner gikk på catwalken. Noen timer senere ble hun utsatt for et brutalt ran i den eksklusive leiligheten hun bodde i. Foto: Swan Gallet/WWD/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tidlig mandag ble det kjent at den amerikanske realitystjerna Kim Kardashian (35) ble ranet av to bevæpnede og maskerte menn mens hun oppholdt seg alene i en privat luksusleilighet i Paris.

Ranerne var kledd i jakker som kunne minne om politiuniformer, og de tok med seg smykker verdt flere millioner etter å ha bundet Kardashian og stengt henne inne på badet, ifølge BBC.

KIM TRUET MED PISTOL: Kanye West avbrøt konserten i New York etter at kona, Kim Kardashian ble truet med pistol på hotellrommet hennes i Paris. Norske Marianne Skøien var tilstede på konserten og filmet øyeblikket West forlot scenen. Video: Marianne Skøien / Twitter/Sammy_Smiley_ via Storyful Vis mer

Både ulike medier og Kardashian-fans på sosiale medier har stilt spørsmål ved hvor superstjernas sikkerhetspersonell befant seg da ranerne truet tobarnsmora med pistol.

Eksklusiv informasjon

En tidligere amerikansk undercover-agent, Michael Levine (76), sier nå til Fox News at han mener det brutale ranet kan ha vært en planlagt av noen nær stjerna.

- Jeg vil si med rimelig sikkerhet, basert på det media har meldt om hvor eksklusivt åstedet for ranet er, at dette er en innsidejobb.

Kim Kardashian bodde på Hotel de Pourtales mens hun var i Paris, og ifølge Le Figaro er luksusresidensen av det svært diskrete slaget. Noe navn er ikke å oppdrive på bygningens fasade, det finnes ingen nettside og reservasjoner må gjøres ved hjelp av et hemmelig passord.

Michael Levine, som jobbet undercover for USAs føderale narkopoliti (Drug Enforcement Administration) i en årrekke, hevder at de skyldige må ha sittet på eksklusive opplysninger.

- Noen med inngående kjennskap til Kardashian-Wests vaner og hva slags sikkerhet som ble brukt i luksusboligen må ha vært direkte ansvarlige, uttaler han til Fox News.

ÅSTEDET: Kim Kardashian skal ha oppholdt seg i denne bygningen i Paris da hun ble robbet av flere maskerte og bevæpnede gjerningspersoner natt til mandag norsk tid. Foto: XPOSUREPHOTOS.COM/ NTB Scanpix 
ÅSTEDET: Kim Kardashian skal ha oppholdt seg i denne bygningen i Paris da hun ble robbet av flere maskerte og bevæpnede gjerningspersoner natt til mandag norsk tid. Foto: XPOSUREPHOTOS.COM/ NTB Scanpix  Vis mer

- Ikke tilfeldige gjerningspersoner

Den pensjonerte DEA-agenten, som har skrevet flere bøker i tillegg til å opptre som ekspertvitne i en rekke rettsaker, mener det er mindre sannsynlig at ranerne har planlagt ranet ved å overvåke Kardashian eller ektemannen Kanye West (39).

- Dette er mindre trolig, siden det finnes overvåkningskameraer nesten overalt der de beveger seg.

- Min beste profesjonelle gjetning er at gjerningspersonene er noen som står Kardashian/West nær og derfor sitter på privat informasjon, og som er i stand til å knytte kontakter blant kriminelle i Frankrike, legger Levine til.

Ifølge nyhetsbyrået AP ble ranerne vist til Kardashians leilighet i 2.30-tiden natt til mandag, etter å ha satt håndjern på portneren og truet ham med skytevåpen. Av totalt fem gjerningspersoner skal kun to ha trengt seg inn i leiligheten. Etter ranet flyktet de på sykler, opplyste fransk politi mandag.

Fransk påtalemyndighet opplyser til Associated Press at Kim Kardashians personlige stylist også var til stede i leiligheten, og varslet politiet. Livvakten befant seg derimot ikke sammen med Kardashian.

PROFILERT BESØK: Kim Kardashian (t.v) delte stadig oppdateringer fra Paris-besøket i sosiale medier i forkant av det brutale ranet. Torsdag forrige uke satt hun på første rad sammen med søsteren Kourtney og moren Kris Jenner under Balmain-visningen i Paris. Foto: Swan Gallet/WWD/REX/NTB Scanpix
PROFILERT BESØK: Kim Kardashian (t.v) delte stadig oppdateringer fra Paris-besøket i sosiale medier i forkant av det brutale ranet. Torsdag forrige uke satt hun på første rad sammen med søsteren Kourtney og moren Kris Jenner under Balmain-visningen i Paris. Foto: Swan Gallet/WWD/REX/NTB Scanpix Vis mer

Fikk politibeskyttelse

Livvakten Pascal Duvier var imidlertid raskt på pletten da Kardashian ble overrumplet av den ukrainske reporteren Vitalii Sediuk forrige uke. Sediuk prøvde å kysse stjernas bakende da hun var på vei inn på en restaurant, men han ble raskt lagt i bakken.

Flere av tv-stjernas familiemedlemmer, både mora Kris Jenner (60) og søstrene Kourtney Kardashian (37) og Kendall Jenner (20), befant seg også i Paris i helga.

Jenner, som er et fremadstormende navn i motebransjen, har blant annet gått modell for motehuset Givenchy under moteuka i den franske hovedstaden.

Den berømte familien ble satt under politibeskyttelse på George V Hotel etter hendelsen, ifølge politiet.

Foreløpig har Kim Kardashian kun kommet med en knapp uttalelse om den dramatiske hendelsen, via sin talsperson.

- Hun er svært rystet, men fysisk uskadet, sier talspersonen til AP.

Kanye West oppholdt seg i New York i helgen, hvor han brått avlyste sin opptreden på Meadows Music & Arts Festival søndag kveld.

Mandag kveld norsk tid ankom Kim Kardashian New York under streng beskyttelse. Hun reiste fra Frankrike etter å ha snakket med fransk politi. Det opplyste en talsperson i den franske innenriksdepartementet til CNN mandag.

RUMPE-KYSSER: Kjendis-plageren Vitalii Sediuks stunt ble fanget på kamera. I forbindelse med Paris Fashion Week 28. september var Kim Kardashian på vei til en restaurant. Da så Sediuk sitt snitt til å gjøre noe i protest. Video: YouTube/Ondine Azoulay via Storyful Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media