FIKK KREFT: Norges tidligere statsminister Kåre Willoch ble brått syk i april, og ble sendt til sykehus i all hast, der det ble oppdaget at han hadde kreft. Foto: Stein J. Bjørge
FIKK KREFT: Norges tidligere statsminister Kåre Willoch ble brått syk i april, og ble sendt til sykehus i all hast, der det ble oppdaget at han hadde kreft. Foto: Stein J. BjørgeVis mer

Kåre Willoch (87) om kreften: - Merket ingenting, før det plutselig ble alvorlig

Hyller det norske helsevesenet. 

(Dagbladet): - Det kom veldig brått, sier Willoch til Dagbladet om hvordan sykdommen ble oppdaget.

Det var Her og Nå som først meldte at Norges tidligere statsminister har blitt behandlet for kreft.

Til Dagbladet forteller Willoch at han uten forvarsel ble veldig syk en dag i april, noe som resulterte i at kona Anne Marie Jørgensen ringte ambulanse.

- Jeg merket ingenting, før det plutselig ble alvorlig, forteller Willoch, som ble behandlet på Diakonhjemmet i Oslo og på Rikshospitalet.

- Hvordan opplevde du det?

- Det var jo ganske overraskende. Jeg hadde ikke tid til å tenke.

Hyller helsevesenet

Willoch ønsker ikke å gå inn på hvilken type kreft han ble diagnostisert med, men skryter veldig av behandlinga han ble møtt med på begge helseinstitusjonene.

- Jeg synes de var fremragende dyktige alle sammen, og er meget takknemlig for behandlingen jeg fikk. Det var veldig positivt å oppleve norsk sykehusvesen, sier den tidligere politikeren med varme i stemmen.

- Jeg er glad for at dette inntraff i Norge og ikke noe annet land.

Willoch vil ikke beskrive seg selv som friskmeldt helt ennå, og forteller at han stadig er inne til kontroll.

PÅ HAGEFEST: Kåre Willoch var blant gjestene på Aschehougs tradisjonsrike hagefest i forrige uke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PÅ HAGEFEST: Kåre Willoch var blant gjestene på Aschehougs tradisjonsrike hagefest i forrige uke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Det tar jo tid før man gjenvinner gammel form. Jeg har hatt det fint i hele sommer, men har vært forsiktig. Samtidig har jeg god grunn til å tro at det er over, sier 87-åringen.

- Har godt håp

- Kreft er jo en potensielt alvorlig sykdom. Hva tenker du om å ha fått den diagnosen?

- Jeg fikk slik tillit til legene at jeg tok dette med stor sinnsro. Om det er realistisk eller ikke vet jeg ikke, sier Willoch, som skryter av måten kona Anne Marie har taklet sykdommen på:

- Hun er fremragende, roser Høyre-veteranen.

Opptreninga består i å leve sunt og mosjonere, forteller han.

- Det går veldig bra nå. Formen tar litt tid å bygge opp, men jeg har tenkt å komme tilbake i normal form. Jeg har godt håp, avslutter Willoch.