RAMMET AV KREFT: Politiker Kåre Willoch sier til Her og Nå at han behandles for kreft, men at det ikke står så verst til med formen hans. Her avbildet på Aschehougs hagefest i forrige uke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RAMMET AV KREFT: Politiker Kåre Willoch sier til Her og Nå at han behandles for kreft, men at det ikke står så verst til med formen hans. Her avbildet på Aschehougs hagefest i forrige uke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Kåre Willoch har fått kreft

Høyre-veteranen (87) roser det norske helsevesenet for behandlinga han har fått.

Da Aschehougs hagefest ble arrangert forrige uke, var Norges tidligere statsminister Kåre Willoch (87) blant gjestene.

Willoch innrømmet overfor ukebladet Her og Nå at formen hans ikke var helt på topp, ettersom han behandles for kreft.

Den spreke 87-åringen kunne imidlertid forsikre om at han er på bedringens vei, og at han ser frem til å delta på flere hageselskap i fremtiden.

- Jeg er blitt tatt fantastisk godt vare på, og har opplevd det norske helsevesenet som enestående bra, sier Willoch til Her og Nå.

- Ikke 80 år lenger

I et intervju med Dagbladet i starten av januar, erkjente den profilerte politikeren at han hadde begynt å merke at han er nærmere 90 enn 80 år gammel.

- Jeg holder meg i form med å gå turer, gjøre gymnastikk og kroppsarbeid. Helsa er bra, men jeg merker at jeg ikke er 80 lenger. Da er det godt at min hustru er utdannet sykepleier, sa han til Dagbladet Pluss.

Kåre Willoch har vært gift med sin kjære Anne Marie Jørgensen i 62 år.

I 2014 feiret han og kona diamantbryllup etter 60 år som ektepar. De to har holdt sammen i tykt og tynt, og paret er fortsatt svært lykkelige sammen.

- Vi passet godt sammen fra begynnelsen av, og så er det blitt skik­kelig vedlikeholdt, sa Willoch til Se og Hør den gang.

Optimistisk

Våren 2015 fortalte Høyre-veteranen om det første møtet med Anne Marie, i NRK-dokumentaren «Willochs historie».

- Vi var i selskap hos en nær venn som hadde invitert en pike som han hadde stor respekt for. Det ble forelskelse ved første blikk fra min side, røpet Willoch i NRK-programmet.

I intervjuet med Dagbladet ved årsskiftet uttalte han at han håper det ligger flere gode år foran ham.

- Foreløpig ser alt veldig bra ut, men hvor lenge det vil holde seg slik vet jeg ikke. Min far døde da han var 59, min mor da hun var 99, påpekte Willoch i avisintervjuet.

Fra 1963 til 1965 var Kåre Willoch Høyres generalsekretær, og fra 1970 til 1974 var han leder i partiet.

I tillegg til å være Norges statsminister fra 1981 til 1986, var Willoch handels- og skipsfartsminister i John Lyng-regjeringen i 1963 og i Per Borten-regjeringen fra 1965–1970. Begge gangene var han den yngste av samtlige statsråder, ifølge Store Norske Leksikon.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Seoghør.no.