Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Emilie Nereng:

Kåret til en av verdens vakreste kvinner

Emilie «Voe» Nereng slo flere av verdens største stjerner i skjønnhetskonkurranse.

PÅ KJENDISTUNG LISTE: Emilie Nereng havnet på en gjev åttendeplass på TC Candlers liste over verdens vakreste ansikter. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PÅ KJENDISTUNG LISTE: Emilie Nereng havnet på en gjev åttendeplass på TC Candlers liste over verdens vakreste ansikter. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Hvert år kåres årets vakreste ansikter på Instagram-kontoen TC Candler. Kontoen har mer enn 700 000 følgere, i tillegg til mer enn en halv million følgere på YouTube.

Blant kvinnene som troner helt øverst på lista når kåringen nå er klar, er den norske influenseren Emilie «Voe» Nereng (24), som denne høsten også var å se på parketten i «Skal vi danse».

- Jeg ble veldig glad da jeg oppdaget det, mest fordi jeg har ligget forkjølet i romjula og ikke har følt meg så fresh og fin. Jeg tar det som et kjempekompliment, sier hun til Dagbladet.

Over Kendall Jenner

Konkurransen er uformell, men navnene på den globale lista er langt fra ukjente.

Blant de mange kjente ansiktene Voe har slått, finner man supermodellen Kendall Jenner (24), «Game of Thrones»-stjerna Emilia Clarke (33) og «Harry Potter»-stjerna Emma Watson (29).

RØPER DETALJER: Tidligere toppblogger Emilie «Voe» Nereng er nyforlovet. Hun legger ikke skjul på at frieriet var svært etterlengtet. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

Også kjente navn som Margot Robbie (29), Penélope Cruz (45) og Ariana Grande (26) er på lista.

Norske Emilie havnet altså over alle disse, som nummer åtte på den kjendistunge lista.

- Jeg synes det er ganske sykt. Jeg føler meg bare som lille Emilie fra Hønefoss i Norge, så det er ganske vilt at de i det hele tatt har lagt merke til meg i konkurransen, sier hun.

Den som stakk av med årets seier, var den taiwanske artisten og modellen Chou Tzu-yu (20), som er medlem av den sørkoreanske K-pop-gruppa Twice.

Nominert flere ganger

Emilie Nereng er bedre kjent under kallenavnet Voe. Hun var på et tidspunkt landets desidert største blogger, og hadde en periode flere lesere enn TV2.no.

Hun startet allerede som 13-åring, men bestemte seg for drøye to år siden for å legge karrieren på hylla.

I etterkant av denne avgjørelsen holdt hun seg lenge borte fra rampelyset, men i vår begynte hun igjen å dukke opp på diverse røde løpere. Siden har hun som nevnt også vært å se på i «Skal vi danse», hvor hun og dansepartneren Santino Mirenna havnet på fjerde plass.

Det er for øvrig ikke første gang at Nereng dukket opp i denne skjønnhetskonkurransen. Hun ble også nominert i 2015 og 2016. Sist gang havnet hun på tolvte plass, rett foran superstjerna Emma Watson, og flere plasser foran Emilia Clarke.

- De fikk med seg at jeg hadde sluttet å blogge, og da sendte de meg en melding hvor de spurte om de skulle inkludere meg, eller om jeg ønsket at de skulle respektere mitt ønske om privatliv. Da sa jeg at jeg ikke ønsket å være med, forteller Nereng.

Da hun igjen dukket opp i rampelyset i år, fikk hun en ny forespørsel.

- Da takket jeg ja. Det er jo bare hyggelig, dette her, og inkluderer folk fra alle deler av verden. Jeg synes det er en positiv greie å være med på.

INGEN RING: Emilie «Voe» Nereng ble forlovet tidligere i år, men under lørdagens sending av «Skal vi danse» danset hun uten ringen. Video: Henriette Eilertsen / Rød Løper Vis mer

Ukjent arrangør

Hvem som står bak kåringen, er ukjent. Selv skriver de følgende på sin nettside:

«The Independent Critics er en mangfoldig gruppe på rundt 20 personer som bor ulike steder i verden, og er organisert av TC Candler, som søker bredt og lytter til de mange millioner av forslag som kommer fra publikum over de siste tiåra, og de setter sammen en liste som representerer det moderne idealet av verdensomspennende skjønnhet.»

TC Candler har også den samme kåringen for menn. I år inkluderte den mannlige superstjerner som Harry Styles (25), David Beckham (44), Chris Hemsworth (36), Shawn Mendes (21), Jason Momoa (40) og Leonardo DiCaprio (45), for å nevne noen.

Den som stakk av med førsteplassen for 2019, var den sørkoreanske sangeren og låtskriveren Jeon Jung-kook (22).

LIL MIQUELA: Instagram-profilen til Lil Miquela virker som en hvilken som helst annen influensers Instagram: daglige oppdateringer med bilder og stories, sponsede innhold og såkalte inspo-bilder. Men en ting skurrer; jenta er ikke ekte. Vis mer