Karl Lagerfeld er død

- Med Lagerfelds død er et ikon og en av verdens største moteskapere borte.

DØD: Karl Lagerfeld er død. Foto: NTB scanpix
DØD: Karl Lagerfeld er død. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tyske motedesigneren Karl Lagerfeld er død. Det melder franske medier tirsdag ettermiddag. Chanel bekrefter også dødsfallet, ifølge AP. Den verdensberømte designeren er et av bransjens største navn, både på grunn av sin ikoniske stil og på grunn av sine eksepsjonelle designferdigheter.

Lagerfeld har store deler av karrieren jobbet som designer for Chanel, Fendi og sitt eget merke. Han ble 85 år gammel. Franske medier skriver at Lagerfeld døde på et sykehus i Paris, hvor han ble innlagt på mandag.

Da hans siste kolleksjon ble vist for Chanel tidligere i år, var det mange som bet seg merke i at han ikke dukket opp på slutten av visningen - slik han har hatt tradisjon for å gjøre siden 1990-tallet.

Oftest ikledd solbriller, med håret i hestehale, og hansker på hendene, har han struttet ut for å bukke til applausen. Det skjedde ikke nå. Dødsårsaken hans er ennå ikke kjent.

Ikonisk

Lagerfeld vokste opp i Hamburg på 1930-tallet. Han flyttet seinere i livet til Paris, der han begynte å jobbe for Pierre Balmain. Han fikk også et nært vennskap med Yves Saint Laurent, som på den tida var i ferd med å bygge sitt eget moteimperium.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer