Cecilia Brækhus' boksekamp:

Karpe Diem-gutta byttet med Brækhus: - Hun får se oss mot at vi får se henne

Lørdag kveld fyller Cecilia Brækhus Oslo Spektrum. 

LAGDE EN DEAL: Gutta i Karpe Diem var lørdag kveld klare for boksekampen i Oslo Spektrum. Billettene hadde de fått av Cecilia Brækhus selv. Foto: Ruben Pedersen / Dagbladet 
LAGDE EN DEAL: Gutta i Karpe Diem var lørdag kveld klare for boksekampen i Oslo Spektrum. Billettene hadde de fått av Cecilia Brækhus selv. Foto: Ruben Pedersen / Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Lørdag kveld var det duket for glitter, stas og boksing i Oslo Spektrum. Det mye omtalte kampen mellom Cecilia Brækhus og franske Anne Sophie Mathis er den første tittelkampen på norsk jord, og avgjøres foran fans i hovedstadens storstue.

Kampen hadde ikke gått kjendisnorge hus forbi, og på den røde løperen dukket den ene etter den andre opp for å vise sin støtte til den norske bokseren.

Blant de oppmøtte var gutta i den populære rapduoen Karpe Diem, Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid.

Byttet billetter

Til Dagbladet fortalte duoen, som nylig slapp siste bit av det kontroversielle «Heisann Montebello»-prosjektet, at de hadde store forhåpninger til kveldens kamp.

- Det var som Magdi sa til meg nå i stad, at når det er sånn knockout-idrett, så håper man det varer litt, forteller Patel.

Han og kollegaen påpeker at de ikke har sett en boksekamp før, men håper at det blir et storstilt show i Oslo Spektrum. Patel påpeker imidlertid at han ikke føler seg kvalifisert til å svare på hva han tror utfallet blir.

Han mener også at kunnskapsnivået er lavt rundt det juridiske. Det var i 2014 at forbudet mot proffboksing ble fjernet i Norge.

- Jeg er ingen ekspert, og føler ikke at dette er noe jeg bør svare på. Men akkurat nå tenker jeg at dette er en fantastisk dag for utøverne og alle de som trener dem. Lykke til, er alt jeg kan si nå, forklarer han.

Ytreeide Abdelmaguid forteller også at han gleder seg til kampen. Han kan avsløre at det ikke er helt tilfeldig at de fikk innpass på kveldens kamp. Gruppa spiller nemlig i Oslo Spektrum selv, tre kvelder på rad i april.

- Vi bytter mot Cecilia. Vi skal tilbake til Spektrum vi og, så vi har gjort en liten deal. Hun får se oss mot at vi får se henne, forklarer han.

Når Dagbladets journalist opplyser at billettene til boksekampene er blitt solgt for så mye som 2500 kroner, sier Patel at de utvilsomt har gjort en god deal med Brækhus.

- Positivt innstilt

Flere profilerte politikere dukket også opp lørdag kveld for å se den mye omtalte kampen. Tidligere kulturminister Thorhild Widvey (H) kunne fortelle til Dagbladet at hun gledet seg stort til å se Brækhus' debut på norsk jord.

HYLLER KAMPEN: Tidligere kulturminister Thorhild Widvey. Foto: Ruben Pedersen / Dagbladet 
HYLLER KAMPEN: Tidligere kulturminister Thorhild Widvey. Foto: Ruben Pedersen / Dagbladet  Vis mer

- Det er veldig spennende. Dette er jo helt utrolig. Endelig har vi klart å få til dette, som hun har venta på i så mange år, sa politikeren og fortsatte:

- Det var jo i min tid at vi fikk fremmet denne loven, og det var noe både Høyre og Fremskrittspartiet var veldig opptatt av. Det fikk vi flertall for på Stortinget med Venstre, så dette er jeg veldig positivt innstilt til, mener hun.

Selv er ikke Widvey i tvil på at det blir norsk seier på hjemmebane i kveld.

Venstres Abid Raja var også klar for boksekamp lørdag kveld.

- Vi var med på å danne flertall for dette, og dette er jo en stor sport internasjonalt, så at Norges beste får lov til å bokse på hjemmebane er noe vi er veldig stolte av, sier han til Dagbladet.

Med seg på rød løper hadde han kameraten Zahid Ali.

- Jeg har jo boksa mot Cecilia i 2005, i forbindelse med et tv-innslag. Da fikk jeg inn to fulltreffere, så om hun vinner denne kampen her skal jeg utfordre henne, vitser Ali.

KAMPKLARE: Venstre-politiker Abid Raja og komiker Zahid Ali dukket lørdag kveld opp sammen på rød løper. - Vi blir ofte forvekslet med hverandre, så vi tenkte at dette var en smart måte å forvirre alle på, sier Raja. Foto: Ruben Pedersen / Dagbladet 
KAMPKLARE: Venstre-politiker Abid Raja og komiker Zahid Ali dukket lørdag kveld opp sammen på rød løper. - Vi blir ofte forvekslet med hverandre, så vi tenkte at dette var en smart måte å forvirre alle på, sier Raja. Foto: Ruben Pedersen / Dagbladet  Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer