Carina Dahl fra «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»

Kaster seg ut i sin største skrekk: - Jeg blir svimmel og uvel

«71 grader nord»-Carina tok ikke lett på oppgaven.

LIVREDD: Carina Dahl er ofte å se stylet i dyre kjoler og med høye hæler, i stor kontrast til turmennesket man får møte på tv-skjermen. Søndag må hun utfordre sin største skrekk. Foto: Kristin Folsland Olsen, TVNorge
LIVREDD: Carina Dahl er ofte å se stylet i dyre kjoler og med høye hæler, i stor kontrast til turmennesket man får møte på tv-skjermen. Søndag må hun utfordre sin største skrekk. Foto: Kristin Folsland Olsen, TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» er i full sving, uten at noen av deltakerne har måttet reise hjem ennå.

Mange har derimot fått møter med sine største frykter. Nadya Khamitskaya måtte som kjent legge på svøm, selv med paralyserende vannskrekk som følge av en nær døden-opplevelse med vann som barn.

Nå er det artist Carina Dahls (32) tur til å utfordre frykten sin. Søndag må deltakerne gjennom Utladalen inn i Jotunheimen, før de ender ved Vettisfossen. Der har de spent opp hengekøyer deltakerne skal sove i, 275 meter over bakken.

Å ligge i hengekøyer hengende nærmest midt i løse lufta er nok ikke enkelt, uavhengig av høydeskrekk eller ei. For å få denne delen av etappen godkjent, er deltakerne nødt til å tilbringe hele natta i hengekøya. For Dahls del, var opplevelsen som et slag i ansiktet.

- Svimmel og uvel

- Jeg har seriøst skikkelig høydeskrekk, og det er mange der ute som ikke forstår seg på det. For meg er det veldig fysisk, og jeg blir helt skjelven i beina. Jeg blir svimmel og uvel. Det er vanskelig å forklare, men jeg sliter med å fokusere når jeg er ved høyder, forteller Dahl til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer