Dronning Elizabeth

Kastet ut av Teams-møte

Dronning Elizabeth opplevde det mange har erfart det siste året. Teknikken skiller ikke mellom hvermannsen og kongelige.

TEKNISK KRØLL: Det gikk galt for dronningen av Storbritannia under et digitalt møte. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Plutselig forsvant dronning Elizabeth fra videomøtet med revisjons- og rådgivingsselskapet KPMG, som hadde hentet inn celebert besøk til feiringen av sitt eget 150-årsjubileum.

I likhet med mange av oss jobber dronninga fra hjemmekontor under pandemien. Heller ikke hun er fritatt fra tekniske utfordringer, og det kan se ut til at Internett-forbindelsen ved Windsor Castle gikk ned en kort stund underveis i samtalen.

- Dere bare forsvant, alle sammen! utbrøt en smilende dronning da bildet hennes kom tilbake på skjermen.

Snakket om pandemi og BLM

Styremedlem John McCalla-Leacy fikk beskjed av dronninga at han snakket om pandemien da de mistet henne, og fortsatte så der hun falt av.

Han fortalte om utfordringene selskapet har stått i den siste tida, og trakk fram både covid-19 og Black Lives Matter-protestene, som har preget Storbritannia i 2020.

McCalla-Leacy, som ifølge Sky News er selskapets første mørkhudede styremedlem, kunne i møtet fortelle at KPMG har forpliktet seg til flere spesifikke initiativer for å sikre mangfold og inkludering.

Han benyttet også muligheten til å be dronninga takke prins Charles på hans vegne, for den økonomiske støtten han mottok fra prinsens trust som ung idrettsutøver.

Knyttet spenning til årets juletale

Ifølge Reuters har den britiske monarken utført nesten samtlige av sine arbeidsoppgaver fra hjemmekontor siden covid-19-pandemien traff Storbritannia.

Hun har siden oktober oppholdt seg isolert i Windsor Castle sammen med prins Philip og en liten stab. Der skal de etter planen oppholde seg gjennom jula.

Det er som vanlig knyttet spenning til dronningas årlige juletale til det britiske folket. Storbritannia legger bak seg nok et turbulent år, og i britisk presse spekuleres det på om innspillingen, som vanligvis gjøres i starten av desember, er utsatt til etter en endelig Brexit-avtale er kommet på plass.

I fjorårets tale omtalte hun året som «bumpy» - både for kongehuset og for landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer