Krise i «Farmen»:

Kastet ut før finalen

TV-produksjonen er rasende etter at drøyt 60 medarbeidere ikke lenger har noe sted å bo. Grunnen er sonderingssamtalene mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV.

DRAMATISK AVSLUTNING: «Farmen»-programleder Mads Hansen, produsent Martin Ramstad og executive produsent Siw Fossmark skal være sjokkerte over den siste utviklingen. Foto: Alex Iversen / TV 2
DRAMATISK AVSLUTNING: «Farmen»-programleder Mads Hansen, produsent Martin Ramstad og executive produsent Siw Fossmark skal være sjokkerte over den siste utviklingen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HURDALSSJØEN (Dagbladet): «Farmen» er godt i gang på norske tv-skjermer, men selv om programmet hadde premiere på tirsdag - er innspillinga langt fra over. Drøye halvannen uke gjenstår av innspillingen, som finner sted like ved Hurdal på Øvre Romerike.

ENDRING: I de forrige sesongene av «Farmen» har alle de unge deltakerne vært single. I år finnes det unntak, men programleder Mads Hansen lover likevel flørting. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Dramatisk vending

Da Dagbladet møtte alle deltakerne bare timer før de gikk inn på gården, møtte vi dem på Hurdalsjøen Hotell, der de var innlosjert i dagene før eventyret startet. Det samme var hele produksjonen, som teller cirka 60 personer.

Der har de bodd helt til nå, i over ti uker. Men like før finaleuka tar til er hele produksjonen kastet ut av hotellet, får Dagbladet opplyst fra informert hold.

Årsaken skal være de pågående regjeringssonderingene mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti på det samme hotellet.

KRISEMØTER: Hele «Farmen»-produksjonen, som lager TV med disse 14 deltakerne, blir kastet ut fra Hurdalsjøen hotell. Det har skapt hektisk møtevirksomhet. Foto: Espen Solli / TV 2
KRISEMØTER: Hele «Farmen»-produksjonen, som lager TV med disse 14 deltakerne, blir kastet ut fra Hurdalsjøen hotell. Det har skapt hektisk møtevirksomhet. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Onsdag ble det klart at SV sender partileder Audun Lysbakken og nestleder Kirsti Bergstø til sonderingene, mens Arbeiderpartiet er representert ved partileder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik.

Senterpartiet sender partileder Trygve Slagsvold Vedum og parlamentarisk leder Marit Arnstad.

Voldsomme reaksjoner

I TV-produksjonen spekuleres det nå i at politikerne har formidlet at de vil ha hele hotellet for seg selv - og situasjonen skal ha skapt voldsomme reaksjoner fra de «Farmen»-involverte, som har booket hotellet for hele produksjonsperioden og så langt har lagt bak seg et tusentall overnattinger.

I tillegg kommer mat og andre utgifter, og etter hva Dagbladet får opplyst, har dette kostet TV 2 og produksjonsselskapet Strix godt over én million kroner.

De drøyt 370 overnattingene som gjenstår, er nå helt i det blå.

ORDKNAPP: Hotellsjef Dag Skaug ved Hurdalsjøen hotell, henviser til hotelldirektør Gjerstad når Dagbladet konfonterer ham med misnøyen i Strix. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
ORDKNAPP: Hotellsjef Dag Skaug ved Hurdalsjøen hotell, henviser til hotelldirektør Gjerstad når Dagbladet konfonterer ham med misnøyen i Strix. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

Flere skal være rasende over situasjonen som har oppstått.

- Vi har stor forståelse for at dette er uheldig for mange, og beklager de ulempene det medfører. Politiets klare anbefaling er at hotellet stenges av for andre gjester av sikkerhetsmessige grunner. Vi har forsikret oss om at hotellet gjør det de kan for å skaffe gode alternativer i nærheten, sier Jarle Roheim Håkonsen, kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet, til Dagbladet.

Det har torsdag vært krisemøter i produksjonselskapet Strix. De har også vært i møter med hotelldirektør ved Hurdalsjøen Hotell, Pål Gjerstad.

PUPPER I MONITOR: Fjorårets «Farmen» skapte mange overskrifter. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Ordknapp hotelledelse

Dagbladet har vært i kontakt med TV 2, som foreløpig ikke ønsker å kommentere saken.

Hurdalsjøen Hotell eies av Utdanningsforbundet. TV 2 og Strix skal ha fått beskjed om at de må forlate hotellet førstkommende søndag eller mandag, kun to, tre dager før innspillinga av den store finaleuka tar til.

Det er foreløpig uklart hva som nå skjer med TV-produksjonen.

Hotelldirektør Pål Gjerstad skriver følgende i en tekstmelding til Dagbladet: «Dette må dere ta pressekontaktene i partiene».

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å få ledelsen til å kommentere misnøyen i Strix. Hotellsjef Dag Skaug henviser til hotelldirektør Gjerstad, men forklarer at gjestenes diskresjon er det viktigste for hotellet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer