Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kate og William venter sitt tredje barn

Den britiske kongefamilien får et nytt medlem.

UTVIDER FAMILIEN: Britenes prins William (35) og hertuginne Catherine (35) venter sitt tredje barn. Her med prins George (4) og prinsesse Charlotte (2) i sommer. Foto: NTB Scanpix
UTVIDER FAMILIEN: Britenes prins William (35) og hertuginne Catherine (35) venter sitt tredje barn. Her med prins George (4) og prinsesse Charlotte (2) i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prins William (35) og hertuginne Catherine (35) venter sitt tredje barn. Det opplyser det britiske kongehuset i en pressemelding mandag, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

- Dronningen og medlemmer av begge familier er henrykt over nyheten, heter det i uttalelsen.

Det er foreløpig ikke kjent hvor langt hertuginnen er på vei, eller når hun har termin.

Ekstrem morgenkvalme

Kongehuset opplyser for øvrig at Catherine sliter med morgenkvalme, og at hun derfor glimrer med sitt fravær på offisielle oppdrag mandag. Hun får behandling av helsepersonell hjemme i Kensington Palace.

SINT: Prinsesse Charlotte (2) slo seg skikkelig vrang da den britiske kronprinsfamilien skulle gå om bord i flyet på vei hjem fra offisielt besøk i Tyskland. Video: CNN Vis mer

Morgenkvalme skapte også hodebry for hertuginnen da prins George (4) og prinsesse Charlotte (2) kom til verden, henholdsvis i 2013 og 2015.

Det britiske kongehuset meddeler i dagens pressemelding at den vordende trebarnsmora igjen er rammet av svangerskapssykdommen hyperemesis gravidarum, som nettopp gir kraftig morgenkvalme.

Overfor Seoghør.no, da hertuginnen var gravid med sitt første barn, forklarte allmennlege Erik Ganesh at den plagsomme sykdommen skyldes hormonelle forandringer.

- Det er en ekstrem versjon av morgenkvalme. Dersom man får behandling for dette varer det som oftest bare i noen uker, men enkelte kan oppleve hyperemesis gravidarum gjennom hele svangerskapet, fortalte Ganesh, som videre opplyste at sykdommen rammer et fåtall.

Ingen kul på magen

Det er grunn til å tro at hertuginnen ikke har kommet langt i svangerskapet. Da hun viste seg offentlig sammen med ektemannen forrige onsdag, i forbindelse med 20-årsdagen for prinsesse Dianas bortgang, var det i alle fall ingen tegn til kul på magen.

SOMMERLIG ANTRUKKET: Hertuginne Catherine utenfor Kensington Palace forrige onsdag, med prins William og prins Harry. Foto: Apf / NTB Scanpix
SOMMERLIG ANTRUKKET: Hertuginne Catherine utenfor Kensington Palace forrige onsdag, med prins William og prins Harry. Foto: Apf / NTB Scanpix Vis mer

Sammen med Williams lillebror, prins Harry (32), spaserte følget gjennom Sunken Garden ved Kensington Palace, der representanter for veldedighetsorganisasjoner som Diana støttet også var på plass.

Blant dem var representanter fra barnesykehuset London Great Ormond Street Hospital, det nasjonale aids-fondet, Leprosy Mission, nettverket for landmineofre og den engelske nasjonalballetten, ifølge NTB.

Diana bodde i Kensington Palace fram til sin død, og det var også her sønnene bodde mens mora fortsatt var en del av det britiske kongehuset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!