UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester onsdag, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

Hertuginne Kate og hertuginne Meghan:

Kate om Meghans graviditet: - Blir veldig spesielt

Ga sjelden uttalelse.

Om drøye fem måneder er det ventet at prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) blir foreldre for første gang. Paret avslørte i oktober at de venter sitt første barn sammen, men når de har termin, er foreløpig ikke kjent offentlig.

Den britiske kongefamilien, og kongefamilier generelt, verner tradisjonelt sett godt om privatlivet, men onsdag denne uka røpet hertuginne Kate (36) flere detaljer om sin gravide svigerinne.

- Spesielt

I en video, som har skutt fart i sosiale medier, kommer det fram at Kate er i ekstase over den kommende familieforøkelsen. Selv har hun tre barn sammen med prins William (36) - henholdsvis prins George (5), prinsesse Charlotte (3) og prins Louis (7 mnd).

I snutten har 36-åringen bare lovord å si om den tidligere «Suits»-stjernas graviditet.

- Det er en så spesiell tid, det å få barn, sier hun i videoen og fortsetter:

- Og så får George, Charlotte og Louis et søskenbarn også. Det blir veldig spesielt.

Hertuginne Kate ble også spurt om sine egne barn, og fortalte velvillig at de alle tre har det strålende.

- De gleder seg veldig til jul, for de har allerede begynt å øve på julesanger og juletrærne skal snart settes opp, forteller hun.

- Og Louis begynner å bli større, jeg kan ikke tro at han er sju måneder. Han begynner å bli en stor gutt, fortsetter hertuginnen.

Spekulasjoner

Hver gang en ny kongelig baby ventes, er det stor interesse rundt svangerskapet.

I oktober var Meghan og Harry i Oseania, der de blant annet besøkte Australia og New Zealand. På reisen kom paret i prat med mange lokale beboere, og var ikke blyge når de snakket om hvor mye de gleder seg til å bli foreldre.

Saken fortsetter under:

Den gang ble det hevdet at en litt for overivrig prins Harry kanskje kunne ha avslørt kjønnet til den kommende babyen.

Da paret deltok på Invictus Games i Sydney, var det mange som hadde møtt opp i håp om å få et glimt av hertugparet. En video av det hele ble publisert på Instagram av en fankonto.

En ivrig fan ropte mot prins Harry at hun håper babyen blir en liten jente, noe prinsen tydeligvis reagerte fint på. Han svarte nemlig følgende på utropet:

- Det håper jeg også!

Flere, blant andre People, mente at dette kan ha vært bekreftelsen «alle» har ventet på siden graviditeten ble kunngjort. Det er imidlertid ikke kommet noen offentlig bekreftelse på verken termin eller kjønn.