SKUESPILLER: Kate Winslet ble superstjerne verden rundt da «Titanic» kom i 1997. Låta «My heart will go on» ble også en super-hit, men Winslet har et heller ambivalent forhold til sangen. Foto: Stella Pictures
SKUESPILLER: Kate Winslet ble superstjerne verden rundt da «Titanic» kom i 1997. Låta «My heart will go on» ble også en super-hit, men Winslet har et heller ambivalent forhold til sangen. Foto: Stella PicturesVis mer

Kate Winslet blir spysyk når hun hører «My heart will go on»

- Det burde jeg vel egentlig ikke si men.

(Dagbladet): «Titanic» i 3D hadde premiere i London denne uken, og skuespiller Kate Winslet (36) fikk sjansen til å gjenoppleve seg selv, i rollen som gjorde henne til megastjerne, på kinolerretet.

«Titanic» kom i 1997 og ble den første til å håve inn godt over én milliard doller på verdensbasis. Sangen «My heart will go on», sunget av Celine Dion, ble en gedigen hit, og kan vel sies å ha fått en plass i klassikerhylla med andre udødelige kjærlighetssanger.

Brekninger Det er imidlertid ikke kjærlighet og romantikk Winslet tenker på når hun hører sangen.

- Jeg får lyst til å kaste opp hver gang jeg hører den. Det burde jeg ikke si, men jo, jeg får lyst til å spy, sier Winslet til MTV. 

Hun skulle ønske hun var ihugga fan, men varme følelser til balladen har tydeligvis latt vente på seg.

- Jeg skulle jo ønske jeg kunne si «hør alle sammen! Det er Celine Dion-sangen!» Men det gjør jeg ikke. Jeg bare sitter der, rett opp og ned med pokerfjes mens jeg himler med øynene innvendig, forteller hun.

Både Winslet og motspiller Leonardo DiCaprio (37) ble verdensstjerner som følge av filmens suksess, og har beholdt vennskapet siden.

Winslet uttalte på rød løper i forbindelse med 3D-premieren at det var rart å snakke om DiCaprio uten at han var der.

Sissel Kyrkjebø synger de ordløse tonene i filmen, og stilte med stemmen på premieren i et samarbeid med filmens komponist, James Horner.

Vitsing En årsak til at Winslet er lei av låta kan være at størsteparten av gangene hun går inn på en kafé eller restaurant med en pianist, begynner vedkommende å spille de kjente tonene.

- Det virker som det er spennende for folk å «overraske» meg med den sangen.

Ofte prøver også en og annen særdeles ivrig person å få henne til å synge med. Men det er ikke bare låta som gjør hverdagen litt vanskelig iblant, for er det en båt i nærheten av en viss størrelse får hun høre det.

- Helt ærlig, hver gang jeg går ombord på en båt, sier jeg: «vi spøker ikke med det ok? Ikke tull med det, og har du en vits, fortell den nå. Ingen? Ok, fint.» Men det funker jo ikke, og vitsingen begynner, sier hun.

 

PÅ EN BÅT: Kate Winslet blir ofte spurt om å gjenskape denne ikoniske scenen hvis hun befinner seg på en båt. Foto: Stella Pictures Vis mer