OPPSLUKT: Den amerikanske jenta Katie Aiani (26) har fylt opp hele huset sitt med effekter fra det hun liker aller best - Harry Potter. Foto: Privat
OPPSLUKT: Den amerikanske jenta Katie Aiani (26) har fylt opp hele huset sitt med effekter fra det hun liker aller best - Harry Potter. Foto: PrivatVis mer

Katie (26) kaller seg verdens største Harry Potter-fan

Hevder samlinga hennes er verdt nesten en halv million.

(Dagbladet): - Jeg elsker Harry Potter, bøkene er det beste som har hendt meg noensinne, forteller Katie Aiani (26) til Dagbladet.

Barnebøkene om den berømte trollmannseleven Harry Potter har blitt en stor del av livet til etusiasten fra California i USA.

Hun har samlet på Harry Potter-effekter siden hun var elleve år gammel, reist jorda rundt for å få med seg filmpremierer, og deltatt på det meste som finnes av fan-treff og andre begivenheter.

Oppslukt Den dedikerte jenta, som er utdannet grafisk designer, fikk øynene opp for fantasy-romanene på slutten av 90-tallet, da den første boka kom på markedet.

- Jeg ble umiddelbart forelska i den fantastiske historien om Harry Potter. Ved siden av fantasien og magien, ble jeg også fascinert av kreativiteten og de moralske aspektene i fortellinga, forteller tilhengeren.

Hjemme hos 26-åringen finnes det et utall Harry Potter-duppeditter som setter sitt preg på leiligheten. Tryllestaver, sopelimer, skoleuniformer, figurer, originale filmrekvisitter, autografer  - Aiani har alt.

FYLT OPP STUA: Katie Aianis leilighet er smekkfull av Harry Potter-effekter. Foto: Privat
FYLT OPP STUA: Katie Aianis leilighet er smekkfull av Harry Potter-effekter. Foto: Privat Vis mer

Selv mener hun samlinga har en verdi på nesten en halv million kroner.

- Jeg har mye. Veldig mye. Og jeg kommer ikke til å selge én eneste ting, sier hun.

- Hvor mye penger har du brukt på dette?

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Mye av det har jeg fått i gave av venner og familie, eller tilsendt av folk som vil bidra til samlinga mi, så det er ikke den verste utgiften.

- Derimot har jeg sikkert brukt flere tusen dollar på å reise rundt til forskjellige arrangementer og tema-parker, forteller California-jenta.

Forfatterens skrift på armen Katie Aiani har selvsagt også fått sjansen til å møte selve hjernen bak bøkene, sitt store idol J.K Rowling.

TATOVERING: «Stå på! Du er inspirerende. Sender min kjærlighet og beundring til deg. J.K Rowling». Denne hilsenen fra forfatteren har Aiani tatovert på underarmen. Foto: Privat
TATOVERING: «Stå på! Du er inspirerende. Sender min kjærlighet og beundring til deg. J.K Rowling». Denne hilsenen fra forfatteren har Aiani tatovert på underarmen. Foto: Privat Vis mer

Under det lille møtet ga forfatteren Aiani et håndskrevet brev, som 26-åringen mener er verdt nærmere 100 000 kroner. Selv har hun tatovert brevet på armen.

- Jeg angrer ikke et sekund, og det betyr vanvittig mye for meg, forteller hun til Dagbladet.

For 26-åringen har bøkene nemlig betydd mer enn hun kunne forestille seg.

- Bøkene var alltid der for meg når jeg hadde det vanskelig, og det var filmene som inspirerte meg til å bli grafisk designer. Karakterene viser alltid styrke og jobber hardt, og Rowling har skapt en vakker verden som har inspirert meg til å bli den jeg er.

- Mitt favorittsitat fra bøkene er: «Man skal ikke forsinke drømmer eller glemme å leve». Det har blitt mitt livsmotto, forteller den amerikanske jenta.

- Tårene spratt Denne uka ble det kjent at J.K Rowling ikke har lagt fra seg historien om Harry Potter riktig ennå. På tirsdag pulbliserte hun nemlig en rykende fersk historie fra Harry Potter-universet. Potter er snart 34 år gammel, er gift og har to barn.

Nyheten ble selvsagt tatt godt i mot hos den dedikerte beundreren i California.

- Ja! Jeg var helt fra meg av begeistring da jeg leste det, tårene spratt. Det er jo helt fantastisk at vi får litt oppdateringer, det betyr veldig mye for meg og fansen. ELSKER at Luna har fått tvillinger, forteller hun.

DEN BERØMTE PEISEN: 26-åringen poserer foran en etterligning av peisen som spyr ut brev i boka. Foto: Privat
DEN BERØMTE PEISEN: 26-åringen poserer foran en etterligning av peisen som spyr ut brev i boka. Foto: Privat Vis mer

Og den nye historien skal nøye drøftes når hun om to uker reiser til Florida med andre fans for å besøke en ny Harry Potter-attraksjon.

- Det åpnes en ny tema-park der, og jeg vil selvsagt være en av de første som er der. Og med nyheten om en ny fortelling, er det enda mer å se frem til, sier hun til Dagbladet.

PÅ TREFF: Aiani går sjelden glipp av såkate Harry Potter-treff, der fansen møtes for hylle sine helter. Foto: Privat
PÅ TREFF: Aiani går sjelden glipp av såkate Harry Potter-treff, der fansen møtes for hylle sine helter. Foto: Privat Vis mer