Katrine Moholt:

Katrine Moholt (45) utelukker ikke flere barn

- Det har jeg sagt før også.

HEKTISK HVERDAG: «Skal vi danse»-dronninga Katrine Moholt har mer enn nok å henge fingrene i, selv utenfor sendetid. Foto: NTB Scanpix
HEKTISK HVERDAG: «Skal vi danse»-dronninga Katrine Moholt har mer enn nok å henge fingrene i, selv utenfor sendetid. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I over 20 år har Katrine Moholt (45) vært en profilert programleder i TV 2. Hun har ledet «Skal vi danse», «Allsang på Grensen» og tidligere også «Jakten på kjærligheten» gjennom flere sesonger, og utad virker det som at sommerhalvåret og ikke minst høsten er den travleste tida for den folkekjære programlederen.

Når Dagbladet møter Moholt i forbindelse med at «Skal vi danse» er nominert til Gullruten, letter 45-åringen på sløret om hva hun driver med utenom programmenes sendetid.

- Veldig gøy og veldig fortjent, sier hun om nominasjonen.

Selv om hun er utenfor sesong nå betyr det langt ifra at hun ikke har nok å henge fingrene i.

- Da planlegger jeg både «Skal vi danse» og «Allsang på Grensen». Det er full rulle mot sommer og høst, sier hun.

- Får du noe tid til å slappe av?

- Jada, jeg koser meg innimellom jeg altså. Det er veldig deilig den tida av året jeg er i nå, hvor jeg ikke har produksjon, for når jeg går i produksjon i juni, så holder jeg på til desember, sier hun og fortsetter:

- Da har jeg en direktesending i uka, det er ganske heftig. Det er nesten som at jeg skal ha eksamen hver uke i en så lang tidsperiode. Derfor er det veldig deilig nå når det er vanlig kontortid og planlegging.

DEN GANG DA: Katrine og ektemannen sammen med barna Markus og Evelina i 2006. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Katrine og ektemannen sammen med barna Markus og Evelina i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Utelukker ikke noe

Når 45-åringen skal koble av liker hun å tilbringe tid ute i skogen, og forteller at hun er veldig glad i å gå tur.

- Med tre barn er det egentlig full rulle også når man ikke er på jobb, så nei da, dagene flyr. Vi koser oss.

Katrine har sønnen Markus (22) og døtrene Evelina (19) og Sofia Linn (5) med ektemannen Snorre Harstad (48) og til høsten begynner deres yngste datter på skolen.

- Da blir det ikke noen flere barnehagebarn?

- Nei, altså jeg har sagt at jeg ikke skal ha det før også, men, sier hun lattermildt.

- Så du utelukker ikke fler?

- Jeg utelukker aldri noe jeg.

På spørsmål om den folkekjære programlederen kunne tenke seg noen flere barn, svarer hun:

- Nei, nå er jeg ferdig, men jeg har sagt det før, sier hun lurt.

KYSSEKONKURRANSE: Det er duket for ny konkurranse i «Senkvelds vinterleker», og det er sjekking som står på planen i kveld. Video: TV 2 Vis mer

Tviholder på småbarnstida

Tidligere har imidlertid TV 2-programlederen uttalt at hun ikke tror det blir flere barn på henne og ektemannen.

- Vi har tre barn som skal følges opp, så det blir nok ikke noen flere, røpet hun overfor Se og Hør.

Da Moholt ble gravid med vesle Sofia Linn, var hun 39 år gammel. Hun har imidlertid aldri angret et sekund på at hun fikk et nytt familiemedlem i den alderen.

- Det er jo fantastisk å være voksen mamma, og spesielt med store barn (...) Det er genialt med så stor aldersforskjell på barna, siden de kan hjelpe til så mye, fortalte Moholt under Se og Hørs Kjendisgalla i 2013.

Hun har heller ikke lagt skjul på at hun merker stor forskjell på å være småbarnsmor for Sofia Linn enn da hun ble mor første gang.

- Jeg føler en helt annen trygghet nå. Det gjør at jeg har litt mer ro i forhold til alt - og det er deilig, sa hun og fortsatte:

- Men jeg vet at tida går så fort, så jeg tviholder på denne tida så godt som jeg kan. Jeg nyter hvert eneste øyeblikk.

Datteren Evelina har de siste åra stått mye på scenen og fulgt i moras fotspor. 45-åringen ønsker at barna skal følge hjertet sitt i valg av retninger i livet.

- Det eneste jeg sier til alle tre er: Ha det gøy. Det er nå vi lever. Ta en utdannelse som gjør at du har det gøy på skolen, ikke bare ta det fornuftige valget. Gjør det du brenner for og følg drømmen din, har hun tidligere sagt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer