Eurovision:

KEiiNO til finalen

Slik gikk det med KEiiNO i Tel Aviv.

TIL FINALEN: KEiiNO, her med Alexandra Rotan, Tom Hugo og Fred Buljo, sang og joiket seg til lørdagens finale i kveld. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TIL FINALEN: KEiiNO, her med Alexandra Rotan, Tom Hugo og Fred Buljo, sang og joiket seg til lørdagens finale i kveld. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEL AVIV / OSLO (Dagbladet): I kveld ble den andre semifinalen i Eurovision arrangert i Tel Aviv. Norge var blant de 18 landene som i kveld fikk muligheten til å kvalifisere seg til finalen. Bare ti av landene skulle videre, og det var lenge usikkert om Norge var blant dem.

Torsdag hadde nemlig flere eksperter sådd tvil om Norges vinnersjanser, hovedsakelig fordi det er såpass mange forhåndsfavoritter med i samme semifinale som oss.

KEiiNO, som består Fred Buljo, Alexandra Rotan og Tom Hugo, leverte etter beste evne. Opptredenen dro inn store mengder applaus fra publikum og på presserommet, og før de lukket stemmingen var det umulig å vite hvem som ville trekke de lengste stråene.

- For en opplevelse! Hele salen danset og sang med, og for en jubel. Vi storkoste oss, og vil så gjerne gjøre det igjen. Nå krysser vi fingrene, sa Rotan i en kommentar til Dagbladet etter opptredenen.

Rundt klokka 23:15 norsk tid kom svaret alle ventet på. Norge var det åttende landet som ble kunngjort i prosessen, og er dermed garantert finaleplass. De andre landene som gikk videre var Nord-Makedonia, Nederland, Albania, Sverige, Russland, Aserbajdsjan, Danmark, Sveits og Malta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer