HAR BRUKT PARYKK I FEM ÅR: Skuespiller Keira Knightley (31) måtte kjøpe inn parykker etter at lokkene begynte å falle av. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB Scanpix
HAR BRUKT PARYKK I FEM ÅR: Skuespiller Keira Knightley (31) måtte kjøpe inn parykker etter at lokkene begynte å falle av. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Keira Knightley: - Håret falt av

Skuespilleren avslører at hun har brukt parykk de fem siste åra. 

(Dagbladet): Å endre på utseendet er en selvskreven del av jobben som skuespiller. Også når det kommer til hårsveis.

Det har blant andre den britiske skuespilleren Keira Knightley (31) fått erfare, som har hatt utallige hårfarger og frisyrer på filmlerretet gjennom åra.

En skulle kanskje tro at - i hvert fall noen av dem - ikke har vært hennes eget hår, men skal vi tro 31-åringen selv, har hårtap vært prisen å betale for karrieren.

Lokkene falt av
I et intervju med InStyle erkjenner ettbarnsmora at lokkene begynte å falle av etter for mye hårfarging.

- Etter å ha gjort forskjellige filmroller, har jeg har hatt de fleste hårfarger som finnes. Det ble så ille at håret falt av, forteller hun til nettstedet.

Løsningen ble parykk, som Knightley har vært storforbruker av de fem siste åra.

- Det er det beste som har skjedd håret mitt.

Skjemmende hårstubber

At hårfarge sliter på håret, er ingen godt bevart hemmelighet.

Ifølge hårpleieprodusenten Schwarzkopf kan hyppige fargeendringer føre til at håret knekker tett ved røttene.

Selv om det bare er kjemiske uhell som fører til umiddelbart hårtap, kan resultatet bli skjemmende hårstubber, skriver nettstedet.

I 2010 uttrykket Folkehelseinstituttets avdelingsleder Martinus Løvik bekymring over allergifremkallende stoffer i hårfargeprodukter, og ville at hårfarge skulle bli reseptbelagt. Det skjedde imidlertid aldri.