Prinsesse Mako av Japan

Keiserlig forvirring i Japan: - Fjernet det av respekt

Japans keiserfamilie er virkelig under lupen om dagen.

FORLOVET ELLER EI?: Selv om prinsesse Mako og hennes utkårede har kunngjort at de skal gifte seg, virker det ikke som om Japan anerkjenner forlovelsen. Det kommer fram etter at et offisielt byrå ba en skole om å trekke tilbake et skriv om unge Kei Komuro. Foto: NTB scanpix
FORLOVET ELLER EI?: Selv om prinsesse Mako og hennes utkårede har kunngjort at de skal gifte seg, virker det ikke som om Japan anerkjenner forlovelsen. Det kommer fram etter at et offisielt byrå ba en skole om å trekke tilbake et skriv om unge Kei Komuro. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Japan er som kjent et keiserdømme, og regnes faktisk som verdens eldste monarki. Det er bare konstitusjonelt i dag, men keiserfamilien har fortsatt mye makt.

Nylig skapte to av prinsessene i familien overskrifter, da begge bestemte seg for å gifte seg med «alminnelige» menn. I seg selv er ikke det problematisk, men på grunn av japansk lov og kongelig protokoll, betyr dette at de må gi fra seg sin keiserlige status - og forlate familien.

Dette skjer derimot ikke før ekteskapet er inngått, og om vi skal tro New York Times, spøker det for et potensielt giftermål for en av prinsessene nå.

Fjernet tittel

Prinsesse Mako (26) er keiser Akihitos eldste barnebarn. Hun er forlovet med Kei Komuro (25), og skulle etter planen gifte seg i 2019. De har derimot bestemt seg for å utsette bryllupet på ubestemt tidspunkt foreløpig. Komuro fridde til den japanske prinsessa i desember 2013, men det var først i mai i år at de gikk offentlig ut med forholdet.

Nå kan det virke som om de ikke er forlovet i det hele tatt, etter at Japans keiserlige myndighetsbyrå nylig kom med en krass uttalelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer