Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kevin Hart trekker seg som Oscar-vert

Tirsdag annonserte Hart at han hadde fått jobben. Fredag måtte han trekke seg.

TREKKER SEG: Kevin Hart trekker seg som Oscar-vert etter at han har blitt kritisert for negative uttalelser om homofile. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Komiker og skuespiller Kevin Hart annonserte tirsdag at han skulle være vert for den prestisjetunge Oscar-utdelingen som går av stabelen i slutten av februar 2019.

Det tok ikke lange tiden før kritikken haglet. Harts homofobiske kommentarer fra fortida har tatt ham igjen.

Nå trekker komikeren seg. Det skriver han selv på Twitter.

- Jeg beklager dypt til LGBTQ-miljøet for mine ufølsomme ord fra fortida, skriver Hart, og understreker at han ikke ønsker at feiringen av Hollywoods talenter skal havne i skyggen av debatten rundt ham.

Se CNNs nyhetsanker Don Lemons klare beskjed til komikeren i videoen under:

KLAR BESKJED: Don Lemon, nyhetsanker i CNN, hadde en klar beskjed til Kevin Hart på direkten. Det skjer etter at det ble kjent at han trekker seg som Oscar-vert etter å ha blitt kritisert for negative uttalelser om homofile.Video: CNN Vis mer

Homofobiske kommentarer

En rekke Twitter-meldinger fra 2009-2011, som inkluderte nedsettende språk som refererte til homofile og seksualitet, har også dukket opp igjen. Noen av disse har blitt slettet.

Mange ble mer opprørt av hans første tilsvar overfor dem som kritiserte ham. Han ba dem blant annet «slutte å være så negative» etter at de gamle twitter-meldingene og videoene hans begynte å sirkulere.

Også i vitser og intervjuer har Hart brukt homofobiske kommentarer som komedie. I en standup-spesial fra 2010 baserte han en lang vits på frykten for at hans tre år gamle sønn skulle bli homofil, skriver The Guardian.

- Jeg beklager for at jeg har såret folk. Jeg utvikler meg og vil fortsette med det. Mitt mål er å bringe folk sammen, ikke drive dem fra hverandre. Mye kjærlighet og takknemlighet til akademiet, skriver han videre.

I et intervju med Rolling Stone Magazine i 2015 ble vitsen om sønnen diskutert.

- Husk, jeg er ikke en homofob... Vær lykkelig. Gjør hva du vil. Men jeg, som en heteroseksuell mann, hvis jeg kan forhindre at min sønn blir homofil, så gjør jeg det, sa han ifølge USA Today.

Pikant utpressingssak

Det er imidlertid ikke bare Hart sine Twitter-meldinger som har skapt overskrifter for 39-åringen de seineste åra.

I mai i fjor stormet det rundt skuespiller og komikeren, etter at han har havnet i en pikant utpressingssak.

En ukjent kvinne skal angivelig ha stått bak utpressingen, da hun hevdet at hun hadde en video som viser Hart i het omfavnelse med en annen kvinne under et besøk i Las Vegas.

Utpresseren skal ha truet komikeren med å offentliggjøre videoklippene hvis han ikke utbetalte henne en klekkelig sum.

På det tidspunktet ventet han sitt tredje barn med kona Eniko Parrish (32).

TREBARNSFAR: I november i fjor fikk Kevin hart og Kona Eniko Parrish sitt første barn sammen. Fra før har Hart to barn fra et tidligere ekteskap. Foto: NTB Scanpix
TREBARNSFAR: I november i fjor fikk Kevin hart og Kona Eniko Parrish sitt første barn sammen. Fra før har Hart to barn fra et tidligere ekteskap. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Beklaget overfor familien

Noen måneder seinere tok komikeren et følelsesladd oppgjør med det han selv omtalte som «egne feilgrep» i utpressingssaken på Instagram.

«Jeg er ikke perfekt, og skal ikke sitte her og late som noe annet. Jeg har vist dårlig dømmekraft og satt meg selv i en situasjon som ikke ville ende bra, noe den heller ikke gjorde», sa han.

Hart og Parrish giftet seg i 2016, og ble foreldre for første gang i november i fjor. Han har også barna Hendrix (10) og Heaven (13) fra et tidligere ekteskap.

«Jeg vet at jeg sårer de som står meg nærmest, og har snakket med mine kone og mine barn for å beklage. Det finnes ingen unnskyldninger for det jeg har gjort, og jeg lover å vise dem at jeg kan bedre enn dette», konstaterte Hart videre i Instagram-klippet, der han samtidig understreker at han nektet å la noen tjene penger på «hans feilskjær».

«Jeg har heller konsekvensene av det jeg har gjort», sa han videre.

Det er foreløpig ukjent når de angivelige sex-opptakene er gjort, hvordan de har havnet på avveie, eller hvem som medvirker sammen med komikeren.

Ifølge tv-kanalen E! har 39-åringen måttet avvise rykter om utroskap flere ganger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!