Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kevin Spacey:

Kevin Spacey erklærer at han er homofil etter anklager om seksuell trakassering

Sier unnskyld til «Star Trek: Discovery»-stjerna Anthony Rapp.

BEKLAGER: Skuespiller Kevin Spacey erklærer offentlig at han er homofil, etter anklager om seksuell trakassering. Foto: NTB Scanpix
BEKLAGER: Skuespiller Kevin Spacey erklærer offentlig at han er homofil, etter anklager om seksuell trakassering. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «House of Cards»-skuespiller Kevin Spacey (58) har kommet med en offentlig beklagelse til «Star Trek: Discovery»-stjerna Anthony Rapp (46), etter at sistnevnte gjorde et intervju med Buzzfeed News søndag.

I intervjuet hevdet Rapp at Spacey skal ha forsøkt å forføre ham, da han var bare 14 år gammel.

FREMMET PÅSTANDER: Skuespiller Anthony Rapp har fått beklagelse fra Kevin Spacey, dersom anklagene skulle vise seg å stemme. Foto: NTB Scanpix
FREMMET PÅSTANDER: Skuespiller Anthony Rapp har fått beklagelse fra Kevin Spacey, dersom anklagene skulle vise seg å stemme. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kort tid etter at anklagene ble lagt fram, publiserte Spacey en lengre beklagelse på sosiale medier, hvor skuespilleren samtidig forteller at han er homofil.

- Jeg har en stor respekt og beundring for Anthony Rapp som skuespiller. Jeg er skrekkslagen etter å ha hørt hans historie. Jeg kan ærlig talt ikke huske dette møtet, da det må ha skjedd for over 30 år siden. Dersom jeg har oppført meg slik han beskriver det, skylder jeg ham min dypeste beklagelse, for det som vil ha vært særlig upassende oppførsel i fylla. Jeg er lei meg for de følelsene han har måttet bære på i alle disse årene.

Samtidig benytter Spacey - som er kjent for å være en svært privat mann - anledningen til å komme med en bekreftelse på de mangeårige ryktene som har versert rundt hans seksualitet.

- Denne saken har også fått meg til å adressere andre ting i mitt liv ... Jeg har elsket og hatt romantiske forhold til både menn og kvinner gjennom hele mitt liv, og jeg velger nå å leve som en homofil mann.

- Prøvde å forføre meg

I intervjuet med Buzzfeed hevdet Rapp at Spacey inviterte ham og en 17 år gammel venn til en nattklubb. De to skal seinere ha blitt invitert til en etterfest i leiligheten til Spacey, som skal ha vært 26 år på dette tidspunktet.

KOLLEGER: Kevin Spacey og Robin Wright har gjort seg bemerket som skuespillere i «House of Cards». Foto: Alex Berliner / INVISION
KOLLEGER: Kevin Spacey og Robin Wright har gjort seg bemerket som skuespillere i «House of Cards». Foto: Alex Berliner / INVISION Vis mer

Da Rapp «begynte å kjede seg», skal han ha gått inn på soverommet til Spacey for å se på TV. Det var da sistnevnte skal ha kommet etter og prøvd seg på ham.

- Han prøvde å forføre meg, påstår Rapp.

46-åringen la også til at han ønsket å fortelle sin historie i kjølvannet av #Metoo-kampanjen, som oppsto etter at The New York Times avslørte at den verdenskjente filmprodusent Harvey Weinstein (65) skal ha seksuelt trakassert kvinner over flere tiår.

Over 60 kvinnelige ofre har stått fram med sine historier om Weinstein den siste måneden, og emneknagg-trenden #MeToo har tatt helt av i sosiale medier.

Etter at Spacey kom med sin beklagelse på sosiale medier, har Rapp nok en gang tatt til orde i saken, hvor skuespilleren forklarer at han ikke har noe mer å legge til.

- Alt jeg ønsket å si om min opplevelse, er i den artikkelen, og jeg har ingen ytterligere kommentarer rundt denne saken per dags dato, skriver han på Twitter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!