«Luksusfellen»:

Kim Andrés (30) ville forbruk forbløffer «Luksusfellen»-ekspertene: - Voldsomt

18 kredittkort, forbrukslån og milliongjeld var i ferd med å kvele 30-åringen.

- SHIT: Kim André Kasin har over en million kroner i gjeld, og har blant annet tatt opp et lån med en kompis. Når han selv ikke klarer å betjene lånet, må han ta en vanskelig telefon. Video: TV 3 Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Luksusfellen» har i en årrekke tatt tak i nordmenns katastrofale privatøkonomiske situasjoner, i håp om å redde dem ut av knipa.

Første episode av serien gikk for snart ti år siden, men likevel er det nok av folk i vårt langstrakte land til å fylle TV-sendingene.

Kim André Kasin (30) har sammenlagt hatt både 18 kredittkort og forbrukslån, noe som etter hvert har resultert i en gjeld på 1,1 millioner kroner.

Han jobber til vanlig som trafikklærer og flyvert, men lønnen strekker ikke til for å betjene forbruket.

650 000 av gjelden er direkte tilknyttet forbrukslån, som har gått til nye telefoner, Macer, biler og luksusferier. Han var i tillegg storkunde hos Deli de Luca, noe som gjorde matutgiftene høye.

Voksende forbruk

- De aller fleste rundt meg visste at jeg hadde noe gjeld, men jeg tror folk fikk hakeslepp da de fikk vite hvor mye det var, sier Kim André Kasin til Dagbladet, og fortsetter:

- Man vet jo at ting koster penger, men man har egentlig ganske liten oversikt over hva ting koster med renter og hva de langsiktige kostnadene da blir, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer