Kim Kardashian og Donald Trump:

Kim Kardashian går i strupen på Trump med fakta om muslimer i USA

Kim Kardashian Wests politiske melding får nettet til å koke. 

STIKK TIL TRUMP: Kim Kardashian West la ut et bilde på Twitter etter at Donald Trumps innreiseforbud ble kjent. Meldingen er delt videre over 100 000 ganger. Flere andre kjendiser har også kastet seg inn i den omstridte debatten. Foto: NTB scanpix
STIKK TIL TRUMP: Kim Kardashian West la ut et bilde på Twitter etter at Donald Trumps innreiseforbud ble kjent. Meldingen er delt videre over 100 000 ganger. Flere andre kjendiser har også kastet seg inn i den omstridte debatten. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sjokkbeskjeden om at USAs president Donald Trump hadde innført innreiseforbud mot sju land, der majoriteten av befolkningen er muslimer, har fått flere til å rase.

Forbudet, som sørger for at mennesker fra eksempelvis Iran, Irak og Jemen kan bli nektet innreise ved grensa, har berørt flere.

INNREISEFORBUD: 27. januar undertegnet Donald Trump et innreiseforbud for å hindre «radikale, islamistiske terrorister» i å komme til USA. Her er hele forbudet, kort forklart. Video: CNN Vis mer

Norsk-iranske Elham Biani fortalte til Dagbladet at hun følte seg rasediskriminert, og andre har fortalt at de har avbestilt reiser inn og ut av USA. Pokerspiller og realitydeltaker Aylar Lie rammes også av forbudet.

- Dette er en skandale, sa Lie til Dagbladet om forbudet.

En litt uvanlig stemme har nå kastet seg inn i det som siden innsettelsen har blitt en av de største Trump-skapte debattene. Realitystjerna Kim Kardashian Wests politiske melding tar av på nettet.

I TRUMP TOWER: Kanye West troppet opp i Trump Tower med nybleket hår tirsdag morgen. Med seg hadde musikeren et stort følge, men kona Kim Kardashian West var ikke blant dem. Video: NTB Scanpix Vis mer

Slår til med statistikk

Kardashian har, på lik linje med Trump selv, familie som har migrert til USA. Hennes far, den kjente forsvarsadvokaten Robert Kardashian, ble født til armensk-amerikanske foreldre i Los Angeles. Som kjent kom Trumps bestefar fra Tyskland.

På bakgrunn av Trumps uttalelser om radikale jihadister og den strenge innreiseforbudet, la Kardashian ut en melding som fikk nettet til å koke. Saken er omtalt av blant annet Buzzfeed, Mashable og Huffington Post.

Den er ikke rettet mot Trump direkte, men ble lagt ut da demonstrasjonene søndag herjet som verst. 36-åringens bilde viste til konkret statistikk.

Statistikken viser hvor mange amerikanere som blir drept av forskjellige ting hvert år. Den viser at 737 amerikanere dør hvert år fordi de faller ut av senga, mens bare to blir drept av jihadister.

Den største dødsårsaken på lista, som krever nærmere 12 000 liv hvert år, er det å bli skutt av en annen amerikaner. Statistikken varierer noe år for år, men viser likevel en stor vesensforskjell.

Statistikken ble først delt av Todd R. Miller for The Huffington Post i fjor høst, og er hentet fra en rekke kilder. Saken fikk mye oppmerksomhet den gang, men Kardashian slår en rekke politikere og forskere ned i støvlene hva det gjelder rekkevidde.

Meldingen hennes, som bare lyder «Statistikk» og det vedlagte bildet, er delt videre over 180 000 ganger. Det er likt av over 350 000 brukere på Twitter. Flere kommer også med skryt til «Keeping up with the Kardashians»-stjerna.

36-åringen kom også med en annen politisk melding samme kveld. Den var ikke signert henne, men ble delt videre av Kardashian til hennes 49,8 millioner følgere på nettstedet.

«Faen ta hat, faen ta diskriminering, faen ta penger, faen ta politikk, vi lever alle samtidig for en grunn. Vi må bli til én før det er for sent», lød meldingen.

Donald Trump har to kontoer på Twitter. Den ene har 22,9 millioner følgere, og den andre, den offisielle «POTUS-kontoen», har 14,6 millioner. Det vil si at han sammenlagt har færre følgere enn Kardashians ene konto.

Sterke kjendisreaksjoner

Det er på langt nær ikke bare Kardashian som har kasta seg inn i debatten rundt presidentens innreiseforbud.

Reaksjoner og protester på sosiale medier har haglet hele helga, og noen av verdens største stjerner har også valgt å ta del i diskusjonen.

Popstjerna Lily Allen, som har vært politisk og gått i bresjen for det hun mener i hele sin karriere, har blant annet gått hardt ut. Hun la ut en underskriftskampanje mot at Trump skulle få lov til å besøke Storbritannia.

«Ugly Betty»-skuespiller America Ferrera oppfordret på sin side til å møte opp på en av de mange planlagte demonstrasjonene som skulle foregå rundt om i USA søndag kveld.

En annen sanger som har gått i Kardashians fotospor, er Miley Cyrus. Hun la ut samme statistikk som realitystjerna, og har fått over 143 000 likerklikk på sitt innlegg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer