Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kim Kardashian og surrogati:

Kim Kardashian sliter med surrogati-beslutningen: - En indre kamp

Tatt på senga av de følelsesmessige konsekvensene.

<p>ÅPENHJERTIG: Realitydronning Kim Kardashian West (37) benytter surrogatmor for sitt tredje barn, som er ventet å komme til verden over nyttår. I et nytt intervju forteller 37-åringen om de følelsesmessige utfordringene tilknyttet avgjørelsen. Foto: NTB Scanpix
</p><p>
</p>

ÅPENHJERTIG: Realitydronning Kim Kardashian West (37) benytter surrogatmor for sitt tredje barn, som er ventet å komme til verden over nyttår. I et nytt intervju forteller 37-åringen om de følelsesmessige utfordringene tilknyttet avgjørelsen. Foto: NTB Scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter måneder med spekulasjoner bekreftet Kim Kardashian (37), i slutten av september, at hun og ektemannen Kanye West (40) blir foreldre for tredje gang.

Til forskjell fra Kardashians to foregående svangerskap foregår familieforøkelsen via en surrogatmor. 37-åringen har ved flere anledninger gjort offentligheten kjent med diverse helsemessige utfordringer tilknyttet en ny graviditet - som i verste fall kan gi store fødselskomplikasjoner.

SMÅBARNSFORELDRE: Kim Kardashian og Kanye West er foreldre til datteren North (4) og sønnen Saint (1). Neste år blir de trebarnsforeldre. Foto: NTB Scanpix
SMÅBARNSFORELDRE: Kim Kardashian og Kanye West er foreldre til datteren North (4) og sønnen Saint (1). Neste år blir de trebarnsforeldre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for Kardashian tidligere har gitt uttrykk for at hun synes det er «helt forferdelig» å være gravid, erkjenner hun, i et nytt intervju, at surrogat-avgjørelsen var enda vanskeligere å svelge.

- Indre kamp

- De som sier eller tror at dette var en kjapp og grei løsning, tar fullstendig feil, meddeler Kardashian overfor kjendisnettstedet Entertainment Tonight.

Det er spesielt mangelen på kontroll, basert på det faktum at babyen faktisk ikke vokser inni hennes egen mage, som plager realitydronninga.

- Jeg stoler selvfølgelig på kvinnen som bærer fram barnet mitt, men det er følelsen av å vite at du har gjennomført to svangerskap, og så er du plutselig ikke til stede i ditt tredje. Det er utrolig rart og vanskelig - definitivt en mye tøffere erfaring enn jeg trodde. En daglig indre kamp, forteller hun til nettstedet.

Da 37-åringen gikk inn for å benytte surrogati, så hun ikke for seg at prosessen skulle gi følelsesmessige konsekvenser.

- Jeg hatet jo å være gravid, og tenkte at det ville bli enkelt. I etterkant hadde jeg gjort hva som helst for å bære fram et nytt barn, sier hun.

SEX OG FISING: Kim Kardashian gjestet Jimmy Kimmels talkshow, men skuespiller Jennifer Lawrence stilte spørsmålene, - og det var ikke helt normale spørsmål. Video: CNN Vis mer

Nedslående beskjed

Fra før har ekteparet Kardashian West datteren North (4) og sønnen Saint (1). Kardashian åpnet opp om svangerskapskomplikasjoner allerede etter sitt første svangerskap, da hun lenge trodde at hun ikke kunne bli mor igjen.

Reality-profilen har såkalt forliggende morkake, som ifølge Norsk Helseinformatikk er en tilstand der morkaka helt eller delvis dekker den indre åpningen i livmora - altså den veien barnet skal ut.

Tendensen til blødninger vil øke jo nærmere kvinnen kommer termin, ifølge nettstedet.

- Du vet aldri om du har det samme problemet, som kan være enda verre denne gangen. Du tar alltid en risk. Det kan oppstå situasjoner der en blødende morkake kan bety liv og død, lød beskjeden fra Kardashians lege i en nylig episode av familiens velkjente realityprogram, gjengitt av People.

Kardashians tredje barn er ventet å komme til verden over nyttår. Surrogati er ikke uvanlig i USA, der metoden tillates i alle former. Her hjemme er surrogati derimot forbudt, noe som har sørget for en rekke debatter gjennom åra.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!