Kim Kardashian West «fryser» sosiale medier

Hopper på ny kampanje for å få selskaper til å ta ansvar for deling av feilinformasjon og netthets.

TAR PAUSE: Kim Kardashian West tar pause fra en rekke sosiale medier. Foto: Mario Anzuoni / Reuters / NTB scanpix
TAR PAUSE: Kim Kardashian West tar pause fra en rekke sosiale medier. Foto: Mario Anzuoni / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Realitystjerne, advokatspire og forretningskvinne Kim Kardashian West slår seg sammen med andre kjendiser og varsler at hun vil «fryse» sine kontoer på Instagram og Facebook onsdag.

Hun deltar i en kampanje som ber verdens største sosiale medier-selskap om å stanse spredningen av hat og propaganda.

- Jeg elsker at jeg kan komme i kontakt med dere direkte gjennom Instagram og Facebook, men jeg kan ikke stå på sidelinja og forbli taus mens disse plattformene fortsetter å tillate spredningen av hat, propaganda og feilinformasjon - skapt av grupper som skaper splittelse og splitter USA i to - og bare tar grep etter at personer blir drept, skriver hun på Instagram og Twitter.

- Går under jorda

Kampanjen, som ble lansert av borgerrettighetsgrupper i sommer, har allerede fått støtte av hundrevis av selskaper i en reklameboikott i juli. Det hadde imidlertid liten effekt på Facebooks bunnlinje, skriver Reuters.

- Til støtte for #stophateforprofit-bevegelsen går @Skims under jorda på våre offisielle Instagram- og Facebook-kontoer onsdag, legger Kardashian West til på Twitter.

Skims er Kardashian Wests undertøyskolleksjon. Hun har over 188 millioner følgere på sin private Instagram-konto, der hun er blant verdens mest fulgte profiler.

Det er ikke kjent hvor lenge hun vil ta del i protesten.

Kourtney og Kim Kardashian flyr på hverandre i sesongens første episode av «Keeping Up with the Kardashians». Video: Hayu, sendes på TV 2 Sumo Vis mer

Flere kjendiser

Flere kjendiser har deltatt i kampanjen «Stop Hate for Profit», blant dem skuespiller Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence, ifølge CNN.

Dette selv om selskapet tidligere har uttalt at de vil gå sammen med borgerrettighetsgrupper for å få bukt med de nevnte bekymringene.

Kardashian West ber fansen følge hennes eksempel. Innlegget har i skrivende stund mer enn 149 000 likerklikk.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer