Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kim Kardashian West:

Kim legger seg flat etter rasismeforsvar

Kim Kardashian West havnet midt i skuddlinjen da hun kastet seg inn i en diskusjon på Snapchat.

KONFLIKT: Youtube-fenomen Jeffree Star (t.v) og realitydronning Kim Kardashian West har skapt internasjonale overskrifter det siste døgnet. Etter en opphetet diskusjon om rasisme, legger Kardashian seg nå flat overfor fansen. Foto: NTB scanpix
KONFLIKT: Youtube-fenomen Jeffree Star (t.v) og realitydronning Kim Kardashian West har skapt internasjonale overskrifter det siste døgnet. Etter en opphetet diskusjon om rasisme, legger Kardashian seg nå flat overfor fansen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er mange om beinet i skjønnhetsindustrien, og de siste åra har enda flere kastet seg på. Noen av dem som tjener aller best på å lansere kosmetikk, har allerede tusenvis av følgere på sosiale medier og som blir idolisert for skjønnheten sin.

Mange hyller hverandres suksess, men enkelte ganger kan det oppstå gnisninger mellom produsentene. Kim Kardashian havnet i går kveld i en diskusjon med Youtube-stjerne Jeffree Star, en diskusjon som fikk fansen til å se rødt, ifølge medier som New York Daily News og Allure.

Nå legger realitydronninga seg flat, etter massiv kritikk.

Rasismedrama

Kylie Jenner har lansert leppeprodukter, øyenskygger og highlightere, for å nevne noe. Storesøster Kim Kardashian kastet seg også nylig inn i valsen, med kontureringssett. Det vil si sett som består av sminke som gjør at du kan definere ansiktet ditt, ved å skyggelegge blant annet kinnbein og hake.

Mandag kveld havnet hun i en konflikt med Youtube-stjerne Jeffree Star, som har over fem millioner følgere på videonettstedet. Han har sitt eget kosmetikkmerke, som han har tjent store summer på de siste åra.

Før sminkesuksessen var han kjent som en kontroversiell skikkelse, mye på grunn av rasistiske kommentarer han har kommet med tidligere. Disse har han gjentatte ganger beklaget for, men det dukker stadig opp i ulike sammenhenger.

Kommentarene ble sist dratt opp igjen i går, da fans av Kardashian begynte å angripe Star. Bakgrunnen? At han mente sminkeproduktene hennes ikke holdt mål, og sa blant annet at det ene produktet så ut som «kritt» da det ble prøvd på huden.

KASTET SEG INN: Kim Kardashian bestemte seg for å be fansen komme seg over Jeffree Stars tidligere rasistiske uttalelser. Det falt ikke i god jord hos dem, og realitydronninga har nå lagt seg flat. Foto: Shutterstock, NTB scanpix
KASTET SEG INN: Kim Kardashian bestemte seg for å be fansen komme seg over Jeffree Stars tidligere rasistiske uttalelser. Det falt ikke i god jord hos dem, og realitydronninga har nå lagt seg flat. Foto: Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Flere av Kim Kardashians lojale fans gikk til angrep mot Star, og tok opp de rasistiske kommentarene han kom med for over 12 år siden.

Da Kardashian ba fansen respektere Star og «komme seg over det», mens hun refererte til hans tidligere uttalelser, kastet hun tennvæske på bålet hatstormen på Twitter hadde blitt.

- Jeg forstår at det er dumt å komme med rasistiske bemerkninger, men jeg tror at folk forandrer seg, og når folk beklager, har jeg lyst til å gi dem en ny sjanse, sa hun på Snapchat.

Det fikk hun massiv kritikk for, i form av tilbakemeldinger som dette:

«Kim Kardashian, som ikke er svart, forteller svarte mennesker at de skal komme seg over Jeffree Stars rasisme. God morgen til alle UTENOM Kim K», skriver en bruker.

Unnskylder seg

Nå legger hun seg paddeflat på Snapchat. I flere videoer forteller hun at hun tråkket over streken da hun ba fansen «komme seg over det».

- Jeg vil virkelig si beklager til dere for at jeg forsvarte en situasjon i går, som jeg egentlig ikke visste nok om. Jeg føler meg litt naiv, og jeg ønsker virkelig å beklage, forteller hun og fortsetter:

NETTKJENDIS: Jeffree Star har flere millioner følgere på Youtube. Han er godt kjent for sitt androgyne utseende, og er en profesjonell makeup-artist. Han har tidligere vært sanger, og ble først kjent gjennom Myspace på midten av 2000-tallet. Foto: NTB scanpix
NETTKJENDIS: Jeffree Star har flere millioner følgere på Youtube. Han er godt kjent for sitt androgyne utseende, og er en profesjonell makeup-artist. Han har tidligere vært sanger, og ble først kjent gjennom Myspace på midten av 2000-tallet. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg hadde ikke rett til å be noen komme seg over det når det var en situasjon som handlet om rasisme. Jeg føler ikke at jeg har rett til å uttale meg om det, og jeg ønsker bare å utstråle positivitet.

Kardashian sier at det var all kritikken på Instagram og Twitter som fikk henne til å ta Star i forsvar i utgangspunktet, men at hun burde gjort det på en annen måte. Hun ønsker nå å legge episoden død.

Star har ikke uttalt seg om Kardashians unnskyldning. Han har imidlertid snakket om sin rasistiske fortid flere ganger, blant annet i en video på Youtube som nå er sett over 3,3 millioner ganger.

Etter at Kardashian tok ham i forsvar den første gangen, skrev han følgende på Twitter.

«Faktumet at noen som Kim klarer å ta til seg tilbakemeldinger viser at hun er en ekte sjef. Elsker deg».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!