Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kirk Douglas er død

Skuespillerlegenden ble 103 år gammel.

GÅTT BORT: Kirk Douglas er død, 103 år gammel. Video: CNN Vis mer

Skuespiller Kirk Douglas (103) er død. Det melder hans familie i en pressemelding.

- Det er med stor sorg at mine brødre og jeg må annonsere at Kirk Douglas forlot oss i dag, i en alder av 103, melder sønnen Michael Douglas i en pressemelding.

FAR OG SØNN: Michael og Kirk Douglas. Foto: Reuters/Danny Moloshok
FAR OG SØNN: Michael og Kirk Douglas. Foto: Reuters/Danny Moloshok Vis mer

Hollywoods gullalder

Kirk Douglas var en av de mest framtredende skuespillerne under Hollywoods gullalder. Blant hans mest kjente filmer er «Helter i Telemark» (1965) og «Spartacus» (1960).

Douglas ble født 9. desember i 1916 i New York i USA. Han ble født Izzy Demsky, men byttet navn til Kirk Douglas før han sluttet seg til marinen under andre verdenskrig.

KIRK DOUGLAS: Avbildet i 1957. Foto: NTB Scanpix
KIRK DOUGLAS: Avbildet i 1957. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- For verden, er han en legende, en skuespiller fra filmenes gylne alder, som han tok med seg inn i sin gullalder. Han satte en standard vi alle jobbet for å prøve å nå, fortsetter sønnen Michael, også skuespiller, i en uttalelse.

- Elsker deg så mye

Kirk Douglas var altså en framtredende filmstjerne på 50- og 60-tallet, og spilte i mer enn 90 filmer. Han har blant annet vunnet en Oscar for alt han har gjort på filmlerrettet.

Michael fortsetter:

- Men for oss, var han helt enkelt pappa. For min kone, svigerfar, for barnebarn og oldebarn en elskverdig bestefar og oldefar. For kona Anne, en fantastisk ektemann.

- Han levde et godt liv, og han etterlater seg en filmarv som vil bestå for generasjonene som kommer. La meg avslutte med de samme ordene jeg brukte på hans siste bursdag, som alltid vil være sanne: Pappa, jeg elsker deg så mye, og jeg er så stolt av å være sønnen din.

Dagbladet kommer med mer.