ER BLITT EUROPEER: Skuespiller Kirsten Dunst har tysk far. Nå er hun selv blitt tysk statsborger. Foto: Valery Hache/AFP/Scanpix
ER BLITT EUROPEER: Skuespiller Kirsten Dunst har tysk far. Nå er hun selv blitt tysk statsborger. Foto: Valery Hache/AFP/ScanpixVis mer

Kirsten Dunst er blitt tysk statsborger

- Jeg er nå for alvor en internasjonal kvinne.

(Dagbladet): Skuespilleren Kirsten Dunst (29) har gjort europeer av seg, melder magasinet People.

Drømmer om tysk film Dunst har en tysk far, og det er disse anene som har sørget for at hun nå kan skryte av å være både tysk og amerikansk statsborger.

- Jeg er nå for alvor en internasjonal kvinne. En som kan filme i Europa uten problemer, sier hun til den tyske avisa B.Z.

Superstjerna avslører også at hun drømmer om å spille i en tysk film.

«Barnenivå» Skuespilleren, som for tiden er aktuell i den omstridte filmregissøren Lars von Triers film «Melancholia», forteller at hun kan snakke tysk, men på det hun selv omtaler som et «barnenivå».

Hun sier også at hun besøker slektningene sine i den tyske byen Hamburg regelmessig, men at hun også liker landets hovedstad veldig godt.

- Jeg vil foretrekke å kjøpe en leilighet i Berlin. Det er slik en ung by og akkurat nå skjer det mye i Berlin, sier hun.

Europa-venn Dunst begynner å få en imponerende Europa-CV.

I sommer var hun blant annet å se på Hovefestivalen i Arendal.

«Spiderman»- og «Melancholia»-stjerna var med på lasset da rockekjæresten Jason Boesel, som er trommeslager i Jenny & Johnny og Bright Eyes, var på turnè.

Dagen før hun kom til Hovefestivalen ble hun observert på kafè i Göteborg.

MELANCHOLIA-TEAMET: Deler av «Melancolia»-teamet Kirsten Dunst, filmregissør Lars von Trier, Charlotte Gainsbourg og Charlotte Rampling fotografert under årets filmfestival i Cannes. Foto: Eric Gaillard/Retuers/Scanpix
MELANCHOLIA-TEAMET: Deler av «Melancolia»-teamet Kirsten Dunst, filmregissør Lars von Trier, Charlotte Gainsbourg og Charlotte Rampling fotografert under årets filmfestival i Cannes. Foto: Eric Gaillard/Retuers/Scanpix Vis mer