<strong>GIKK BORT:</strong> Den britiske sangeren George Michael døde brått i romjula, bare 53 år gammel. Foto: Francois Mori / AP / NTB Scanpix
GIKK BORT: Den britiske sangeren George Michael døde brått i romjula, bare 53 år gammel. Foto: Francois Mori / AP / NTB Scanpix Vis mer

Kjæresten følte seg uglesett etter George Michaels bortgang: - Opprivende og sjokkerende

Tar bladet fra munnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det har gått to og en halv måned siden den britiske popsangeren George Michael ble funnet død i sitt eget hjem, bare 53 år gammel.

Det var Michaels kjæreste gjennom fire år, Fadi Fawaz (43), som fant musikeren livløs på soverommet 1. juledag i fjor. En ambulanse ble tilkalt, men livet sto ikke til å redde.

Fawaz, som er stylist og tidligere fotograf, har vært relativt ordknapp etter kjærestens tragiske bortgang. Nå tar han imidlertid bladet fra munnen i et lengre intervju med den britiske tabloidavisa Daily Mirror.

IKON: Popstjerna George Michael ble 53 år gammel, og døde av hjertestans i sin egen seng første juledag. Video: AP Vis mer

- Har ikke ord

43-åringen beskriver tida etter dødsfallet som både «opprivende, sjokkerende og tøff». Det er særlig presset fra offentligheten som har tynget ham.

- Alle disse løgnene. Jeg har ikke ord for hvor vanskelig det har vært, sier han til avisa.

Fawaz refererer til ryktestormene som har preget diverse overskrifter og nettfora de siste månedene, der det har blitt spekulert heftig omkring George Michaels dødsårsak.

Musikerens etterlatte har tidligere måttet gå ut mot påstander om at 53-åringen tok sitt eget liv, noe Fadi Fawaz for øvrig selv antydet i en Twitter-melding etter jul - som seinere ble slettet. Hacking, fortalte Fawaz.

- Det har vært tungt å gå ute blant folk, og få rare og mistenkelige blikk. Nå kan jeg endelig begynne å sørge, sier han.

Naturlige årsaker

George Michaels dødsårsak ble omsider stadfestet av en rettsmedisiner tidligere i uka. Under obduksjonen kom det fram at sangeren led av en hjertefeil, som sammen med andre, mindre faktorer sørget for 53-åringens bortgang.

- Jeg er sikker på at George er glad for at sannheten er ute. Nå får han hvile i fred, og vi kan gå videre, sier Fawaz.

Rettsmedisineren som la fram George Michaels obduksjonsrapport tirsdag, medga, overfor BBC, at ingen ytterligere detaljer vil bli gitt.

- Det er ikke behov for flere undersøkelser. Saken er avsluttet, sa han.

George Michael solgte over 100 millioner plater gjennom sin karriere, og var aktiv til det siste. Før han døde jobbet den greskættede sangeren med en dokumentar kalt «Freedom», oppkalt etter én av sine mange hits. Her skulle Michael fortelle om tida i rampelyset, og navn som Elton John og Liam Gallagher var medvirkende.

Filmen skulle etter planen stå ferdig mars 2017, og det er fortsatt uklart hvilken skjebne som venter den.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer