Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Vibeke Skofterud

Kjærestens siste ord til Vibeke Skofterud

- Vi to skulle bli gårdskjerringer og leve livet for alltid.

KJÆRESTEN: En gråtkvalt Marit Stenshorne delte rørende ord i begravelsen til hennes avdøde kjæreste Vibeke Skofterud. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag begraves Vibeke Skofterud i Eidsberg Kirke i Østfold, og det er tydelig at den folkekjære langrennsstjerna har betydd mye for mange.

Et folkehav av mennesker er på plass både i og utenfor kirken for å ta et siste farvel med Skofterud, som mistet livet så altfor tidlig, bare 38 år gammel.

Skofterud var godt likt og elsket av så mange, noe som var tydelig da hennes kjæreste Marit Stenshorne (44) tok farvel med henne torsdag formiddag. Ikke et øye var tørt da hun delte sine varme ord om Skofterud.

- Vibeke er det mest levende menneske jeg har møtt, startet en sterkt preget Marit Stenshorne.

- Hun kom inn i livet mitt som en virvelvind og tok meg med storm. Et herlig kaos med masse latter, leting etter bilnøkler, bankkort som var borte. Kunnskap, omsorg, kjærlighet og takknemlighet, fortsatte hun.

  • Se den rørende talen øverst i saken!

Videre minnes en gråtkvalt Stenshorne det første møte mellom hennes katt Felix og Skofterud som Skofterud adopterte allerede etter første møte. Stenshorne forteller også om de fine stundene de to hadde sammen.

GRÅTKVALT: Vibeke Skofteruds kjæreste Marit Stenshorne taler under begravelsen til Skofterud fra Eidsberg kirke. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
GRÅTKVALT: Vibeke Skofteruds kjæreste Marit Stenshorne taler under begravelsen til Skofterud fra Eidsberg kirke. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

- Vibeke var så mye av alt. Vi hadde så mange opplevelser og reiser sammen, og du elsket Tromøya og sjøen. Og vi gledet oss vilt til ferien vi så vidt rakk å starte. Men det vi likte aller best var hverdagen. En omelett om morgenen, en joggetur på skogen, eller bare å ligge på sofaen og se på serier, sa hun og tok en lengre pause før hun klarte å samle seg:

- Vi to skulle bli gårdskjerringer og leve livet for alltid. Vibeke, du er min kjære og du gjorde meg lykkelig. Takk for at jeg fikk lov til å elske deg.

Fine ord

Også moren til Vibeke Skofterud, Kristin sa noen fine ord gjennom en rørende tale til sin datter. Hun fulgtes av broren Tormod.

- Hun sto for alt hun sa, og var sterk i den hun var. Takk for alt du ga meg, Vibeke, er brorens ord.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Skulle bli gamle sammen

Den tidligere langrennsløperen var på hyttetur på Tromøya utenfor Arendal sammen med kjæresten. Skofterud var på vei hjem til hytta på Tromøya fra Arendal da hun ble utsatt for en vannscooterulykke og mistet livet 29. juli.

I etterkant av den tragiske hendelsen delte Stenshorne et hjerteskjærende innlegg på sin Instagram-profil.

«Vibeke, du er min store kjærlighet, min kjæreste, min elskede, min helt, min mentor og bestevenn. Vi sa: Vi to for alltid. Vi skulle jo bli gamle og krokete sammen. Det kommer til å bli så trist og vanskelig uten deg. Du ga meg så mye positivitet, takknemlighet, latter, glede, kunnskap og kjærlighet. Elsker deg», skrev Stenshorne i meldingen.

Talsmann for familien, Pål Tømmerhoel, fortalte til Dagbladet at det var en sorgfull og knust familie som måtte fortsette uten Vibeke.

- Familien har mottatt beskjeden med sjokk og sorg. Det er noe man er helt uforberedt på. De er knust over tapet. Det som skulle bli en fin sommerdag, endte med den verst tenkelige beskjeden, sa han og la til:

- Nå tar de vare på hverandre, det trenger de tid til. Den personen som sto dem nærmest, har forsvunnet. De prøver å sette et bein foran det andre, og håper at sola går opp i morgen, enda det ser mørkt ut.

I SORG: Carsten Skjelbreid og tidligere lagvenninner Marthe Ek Hagen og Marthe Kristoffersen minnes Vibeke Skofterud etter kjendiskampen på Norway Cup 2018. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Julie Solberg. Klipp: Malene Storrusten Vis mer

Marit Stenshorne meldte Skofterud savnet, etter at 38-åringen ikke kom tilbake til hytta på Tromøya.

Som resten av familien har Skofteruds kjæreste det svært tungt etter langrennsstjernas bortgang.

- Hun også er i bunnløs sorg og opplever et helt ufattelig tap, sa Tømmerhoel til Dagbladet.

Tømmerhoel fortalte videre at familien setter stor pris på alle de gode ordene som ble sagt om Skofterud i etterkant av hennes bortgang, men ba om at de fikk tid til å akseptere hva som har skjedd.

- Det er klart det er rørende å se at hun har påvirket så mange mennesker - det er åpenbart i en situasjon hvor alt er så mørkt og tungt. Samtidig er det viktig å forstå at for familien har de mistet en datter og søster. For dem er hun ikke en offentlig person, men en person i nærheten. De er svært takknemlige, men samtidig ber de om forståelse for at de ønsker fred i en så vanskelig situasjon.