<strong>VIL BLI PRINSESSE:</strong> Delphine Boël (52) går rettens vei for å få prinsessetittelen hun mener hun har krav på. Foto: NTB Scanpix
VIL BLI PRINSESSE: Delphine Boël (52) går rettens vei for å få prinsessetittelen hun mener hun har krav på. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det belgiske kongehuset:

Kjemper for prinsessetittelen

Belgias eks-konge Albert II (86) innrømmet i januar at han er faren til Delphine Boël (52) - som følge av en affære på 1960-tallet. Nå vil hun bli prinsesse.

Publisert

I januar i år innrømmet Belgias tidligere konge, Albert II (86) at han er faren til 52 år gamle Delphine Boël, som følge av en affære på 1960-tallet.

Nyheten sendte sjokkbølger gjennom hele verden: at en tidligere konge innrømmer at han har et barn utenom ekteskap, er langt fra hverdagskost.

Eks-kongen regjerte i Belgia fra 1993 og fram til han abdiserte til fordel for sin sønn kong Philippe (60) i 2013.

86-åringens innrømmelse kom på bordet etter at Boël i årevis har kjempet for å bevise at eks-kongen er hennes biologiske far. Til slutt bekreftet en DNA-test at 52-åringen hadde hatt rett hele veien.

Man skulle kanskje tro at historien stopper der, men nei da. Nå kjemper nemlig Boël for retten til å kalle seg selv prinsesse - hun er jo tross alt dattera til en tidligere konge.

<strong>I RETTEN:</strong> Her er Delphine Boël i retten i Brussel denne uka. 52-åringen kjemper nå for å bli likt behandlet som sine søsken. Foto: NTB Scanpix
I RETTEN: Her er Delphine Boël i retten i Brussel denne uka. 52-åringen kjemper nå for å bli likt behandlet som sine søsken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Går rettens vei

The Guardian skriver at 52-åringen har gått rettens vei for å kunne kalle seg «deres kongelige høyhet», samt «prinsesse av Belgia».

I retten i Brussel har Boël også argumentert for at hun skal få bruke farens etternavn, som stammer fra kongehuset Saxe-Coburg, ifølge avisa.

Rettens dom er forventet å falle 29. oktober - og da får vi altså vite om kongehuset i Belgia får en ny prinsesse i familien. Delphine Boëls advokat Marc Uyttendaele har sagt i en uttalelse at hun ønsker å bli behandlet på samme måte som resten av Albert II's barn.

<strong>GODT GIFT:</strong> Eks-kongen har vært gift med Paola av Belgia siden 1959. De har barna Philippe, Astrid og Laurent sammen. Foto: NTB Scanpix
GODT GIFT: Eks-kongen har vært gift med Paola av Belgia siden 1959. De har barna Philippe, Astrid og Laurent sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Disse titlene tilhører Delphine Boël like mye som de tilhører resten av barna til Kong Albert II. Min klient har aldri ønsket noe annet enn å bli behandlet på nøyaktig samme måte som kongens andre barn, hennes brødre og søstre, sa advokaten.

Eks-kongens advokater mener på sin side at dette er beslutninger som ikke er opp til retten å avgjøre.

UNIKT: I juli ga den thailandske kongen elskerinnen sin kongelig tittel. Nå har han ombestemt seg. Video: AP Vis mer

Innrømmet affære

Det var i januar i år at Belgias tidligere konge innrømmet at han er faren til Delphine Boël. Da hadde 52-åringen kjempet i over seks år for å bevise at Albert II er hennes far.

Til slutt gikk han med på å ta en DNA-test, som beviste det mange hadde trodd.

<strong>MED MOR:</strong> Her er Delphine Boël med mora Sybille de Selys Longchamps, som altså hadde en kongelig affære på 1960-tallet. Foto: NTB Scanpix
MED MOR: Her er Delphine Boël med mora Sybille de Selys Longchamps, som altså hadde en kongelig affære på 1960-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hans majestet kong Albert II har notert seg resultatet fra DNA-testen som han tok som følge av en forespørsel fra en domstol i Brussel. Den vitenskapelige konklusjonen viser at han er den biologiske faren til Delphine Boël, uttalte eks-kongens advokat Alain Berenboom den gang.

Videre uttalte advokaten at Albert II mener at prosessen har framstått diskutabel, men at han likevel har bestemt seg for å ikke kjempe videre, for å avslutte den smertefulle prosessen med «ære og verdighet».

KONGEHUSET: Nylig gjorde kronprinsesse Mary (48) sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

- Kong Albert understreker at han helt siden Boël ble født ikke har vært involvert i avgjørelser som har dreid seg om hennes familieliv, sosiale liv eller utdanningen hennes. Han har også alltid respektert båndet mellom Boël og hennes juridiske far, het det videre i advokatens uttalelse.

Boël er født i 1968, og er dattera til Sybille de Selys Longchamps, som skal ha hatt et forhold til Albert II den gang. Eks-kongen har samtidig vært gift med Paola av Belgia siden 1959, som han har de tre barna Philippe, Astrid og Laurent med.

86-åringen abdiserte i 2013, samme år som farskapssaken mot ham ble reist.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer