Petter Stordalen:

Kjemper kampen for sin lesbiske søster

- Det er en menneskerett å kunne elske den man vil elske.

STØTTENDE BROR: Hotellkongen Petter Stordalen forteller om da han fikk beskjed om at søsteren Karen-Anne Stordalen var lesbisk. Foto: NTB scanpix
STØTTENDE BROR: Hotellkongen Petter Stordalen forteller om da han fikk beskjed om at søsteren Karen-Anne Stordalen var lesbisk. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I år feirer Pride 50-årsjubileum og lørdag er det duket for Pride-Parade i Oslo hvor det er ventet at tusenvis skal marsjere for å feire skeiv kjærlighet og mangfold.

En som hyller Pride er hotellkongen Petter Stordalen (56) som fredag var gjest hos «God Sommer Norge» og fortalte åpenhjertig om den gangen søsteren Karen-Anne Stordalen fortalte at hun var lesbisk.

Denne saken ble først omtalt på TV 2.

Støtte fra familien

På tidspunktet var søsteren 18 år gammel og trodde at hun var annerledes siden hun bare forelsket seg i jenter. Stordalen bestemte seg derfor for å ta kampen og slåss for lesbiske og homofiles rettigheter.

- Selvfølgelig, det er en menneskerett å skulle kunne elske den man vil elske, sa Stordalen under fredagens «God Sommer Norge».

Det falt han aldri inn å ikke støtte søsteren sin, og han tipset henne om å dra til Ibiza eller Mallorca - to steder det var mer åpenhet rundt homofili på den tiden. Også familien tok nyheten godt imot og støttet Karen-Anne.

- Jeg kommer fra en familie der døra var åpen, fortalte Stordalen.

Hotellkongen fortalte videre at han håper at vi i årenes løp ikke trenger å slåss for like rettigheter. Han drømmer om at hans barnebarn en dag kan se på Pride som en selvfølge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer