Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Cecilie Melli:

Kjendis-designer Cecilie Melli kaster inn håndkledet og legger ned butikkene

Gikk 1,1 millioner kroner i underskudd i 2015. 

PAKKER SAMMEN: Cecilie Melli kunngjør at hun ikke lenger skal drive butikk i Nedre Slottsgate i Oslo. - Det er ingen hemmelighet at det har vært tungt å drive butikk i Nedre Slottsgate, sier Melli. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
PAKKER SAMMEN: Cecilie Melli kunngjør at hun ikke lenger skal drive butikk i Nedre Slottsgate i Oslo. - Det er ingen hemmelighet at det har vært tungt å drive butikk i Nedre Slottsgate, sier Melli. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Hun har designet under eget navn siden 2004, og har norske kjendiser som Tone Damli Aaberge, kronprinsesse Mette-Marit og Solveig Kloppen på kundelista.

YNDET DESIGNER: En rekke kjendiser har lagt sin elsk på Mellis klær. Her er programleder for TV 2, Guri Solberg, i kjole designet av Cecilie Melli.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
YNDET DESIGNER: En rekke kjendiser har lagt sin elsk på Mellis klær. Her er programleder for TV 2, Guri Solberg, i kjole designet av Cecilie Melli. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

På sin egen Facebook-side melder Cecilie Melli (43) at hun nå har bestemt seg for å legge ned butikken i det ellers så travle shoppingstrøket Nedre Slottsgate i Oslo.

- En litt vemodig nyhet å dele. Vi kaster inn håndkledet i butikken min, skriver hun.

- Begge stenger for godt

Melli har gjennom firmaet C Shop AS, som ble etablert i 2008, gått med underskudd i butikken både i 2014 og 2015.

I 2014 hadde butikken driftsinntekter 6,8 millioner kroner, men gikk 176 000 i underskudd. I 2015 var driftsresultatet noe lavere, på 6,7 millioner.

Underskuddet ble imidlertid betydelig større enn året før, med 1,1 millioner kroner.

- Det er ingen hemmelighet at det har vært tungt å drive butikk i Nedre Slottsgate med alle byggearbeidene som har foregått de siste åra. Handlemønsteret til kundene har endret seg drastisk, og det er merkbart mindre folk som benytter seg av sentrum for shopping slik som før, skriver Melli i en e-post til Dagbladet.

Legges også ned i Stavanger

Videre forklarer Melli, som foruten klær også designer smykker og annet tilbehør, at brudedelen av forretningen har økt de siste årene.

- Så vi tok et valg for litt over et år siden å satse på brud med søm av kjoler, salg av eksterne brands og tilbehør til brud fra nye lokaler på 200 kvadratmeter i Øvre Slottsgate. Jeg valgte å gjøre en del investeringer på brudedelen når jeg så at butikkdriften gikk trått. Det forklarer underskuddet for 2015.

Det er imidlertid ikke bare hovedbutikken til Melli som nå stenger dørene.

«Opphørssalg hos Cecilie Melli!?! Ja, det er sant!! Butikken i Nedre Slottsgate i Oslo og pop upen i Stavanger er inne i sine siste dager! Begge stenger for godt den 24.1. Men bli ikke lei dere, for vi fortsetter på nett, oppe i brudestudioet i Øvre Slottsgate og pop ups på utvalgte steder.», heter det på Facebook.

- Jeg ønsker å følge nye tendenser og har lyst til å teste ut pop up-konsepter, kundekvelder fra brudestudioet og satse på netthandel. Pop upen i Stavanger var planlagt å vare i kun 3 måneder for å kunne teste konseptet og tilby kunder i Stavanger våre produkter. En bra kanal for å få realisert siste rest av varelageret nå før vi stenger i Oslo, forteller Melli.

- Jeg har cirka 50 forhandlere i Norge som fører Cecilie Melli-smykker og har veldig bra omsetning på mine smykker i Disney World Florida. Så her vil vi også satse mer tid og energi. Vi leter etter flere forhandlere i Norge nå som vi stenger vår egen butikk.

Hvorvidt dette blir siste gang Melli velger å satse på fysisk butikkvirksomhet, er hun usikker på.

- Jeg gleder meg til å prøve ut nye konsepter og vil fremdeles kunne tilby mine kunder både kjoler og smykker designet av meg. Jeg har likevel bekyringer for hvordan bybildet vil bli når så mange småaktører pakker sammen, forteller hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media