Kjendisdatter klar for MGP Junior

Elleveåringen har arvet pappas musikalske talent.

TALENT: Vegard Ylvisåkers datter, Emma, er med i Melodi Grand Prix Junior. Her avbildet i 2017. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TALENT: Vegard Ylvisåkers datter, Emma, er med i Melodi Grand Prix Junior. Her avbildet i 2017. Foto: Andreas Fadum / Se og HørVis mer

I dag, lørdag 25. mai, skal seks ulike bidrag konkurrere om den gjeve seieren i Melodi Grand Prix Junior.

Blant de ti finalistene befinner det seg også en kjendisdatter.

Duoen Anna & Emma, bestående av to elleve år gamle jenter, har skrevet låta «Kloden er syk» - på bakgrunn av sitt engasjement for miljøet vårt.

Det kanskje ikke så mange vet, er at MGP-aktuelle Emma er dattera til en av Ylvis-brødrene, nemlig Vegard Ylvisåker (40).

Elleve år gamle Emma er Vegard og kona Helene Helgesen Ylvisåkers (38) eldste barn. Paret, som giftet seg i 2011, har også to sønner sammen.

At Vegard er stolt over dattera, er det liten tvil om. Da musikkvideoen til låta ble sluppet i midten av april, delte han dette bildet på Instagram:

«Videopremiere for Emma, stolt far», skrev han til bildet av dattera.

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar fra Vegard Ylvisåker, foreløpig uten hell.

Låtsuksess

Ifølge NRK går Emma på musikalskole. Trolig har hun arvet noen musikalske gener av sin far, som sammen med broren Bård Ylvisåker (37) i 2013 gikk viralt verden over med låten «The Fox».

Den fengende hiten fikk over fire millioner klikk på Youtube på ett døgn, og førte blant annet til at brødrene fikk opptre på både «The Ellen Show» og den amerikanske versjonen av «Skal vi danse».

Da låten begynte å klatre på hitlisten Billboard, lå mye til rette for at brødrene fra Bergen kunne bygge videre på en karriere i utlandet. Slik ble det imidlertid ikke, selv om flere dører sto åpne.

Dro til Los Angeles

Da Bård og Vegard i februar i fjor gjestet «Skavlan», fortalte de hvorfor USA-karrieren ble en flopp.

RUNDLURT: Her blir Dagbladet-sjef lurt av Ylvis-brødrene. Video: Funkenhauser/TV Norge Vis mer

- Vi fikk et tilbud fra et stort studio som ville satse på oss, og putte penger i et prosjekt. Vi dro over til Los Angeles og jobbet fram en idé som vi ville lage, sa Bård Ylvisåker til programleder Fredrik Skavlan (52).

Samarbeidet gikk ikke helt knirkefritt. Studioet involverte flere skribenter og produsenter i prosjektet, og produktet ble vannet ut. Brødrene beskrev likevel tida i USA som «super».

- Vi levde «Californication»- og «Entourage»-drømmen i LA, og skrev på laptopen vår. Men det ble det dårligste vi noen gang har laget, tror jeg, fortalte Bård den gang.