India Oxenberg:

Kjendisdattera bryter tausheten om sexkulten

I fjor slo nyheten om hva som hadde skjedd i kulissene av kulten NXIVM ned som ei bombe i Hollywood. For første gang forteller et av medlemmene om sine år i deres rekker.

VAR MEDLEM: India Oxenberg (til høyre) sammen med skuespillermora Catherine Oxenberg og bestemora, prinsesse Jelisaveta Karadjordjevic av Jugoslavia. Foto: Reuters/NTB
VAR MEDLEM: India Oxenberg (til høyre) sammen med skuespillermora Catherine Oxenberg og bestemora, prinsesse Jelisaveta Karadjordjevic av Jugoslavia. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I fjor foregikk rettssaken som fikk massiv oppmerksomhet over hele verden. Kulten NXIVM og grunnlegger Keith Raniere havnet under lupen, og det kom fram grufulle hendelser som hadde funnet sted opp gjennom åra.

Særlig fikk «Smallville»-stjerna Allison Mack oppmerksomhet, da det kom fram at hun hadde rekruttert intetanende kvinner inn i kulten, hvor de i praksis ble sexslaver for gruppas leder. Hun erklærte seg skyldig i saken.

Gruppa ble markedsført som en selvhjelpsgruppe, men var i realiteten en sexkult.

De grufulle påstandene omhandler blant annet kvinnelige «slaver» som utførte perverse handlinger under tvang, brennemerking og grove kriminelle aktiviteter. Det skal også ha blitt arrangert seremonier - der handlingene som fant sted ble beskrevet som noe fra «en skrekkfilm».

Snakker for første gang

I fjor kom det fram at en av dem som hadde tilhørighet i gruppa var dattera til «Dynastiet»-stjerna Catherine Oxenberg, India Oxenberg (29).

Det ble under rettssaken hevdet at India skal ha blitt sultet, slik at hun kunne bevare det kulten anså som en ideell vekt. Hun skal også ha blitt truet med å bli sultet ytterligere, dersom hun ikke fulgte ordre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer